Güncel

Vali Gül'den kurumlara kış hazırlıkları için uyarı

İstanbul İl Koordinasyon Kurulu 3. Dönem Toplantısı, Vali Davut Gül başkanlığında Fatih ilçesindeki Neslişah Sultan Kültür Merkezi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıda, kentte yürütülen yatırım projeleri ele alındı ve çeşitli kurumların kış hazırlıkları için önlemler alması gerektiği vurgulandı.

Abone Ol

Vali Gül, toplantıda yaptığı konuşmada, “Önümüz kış. Kış tedbirlerini bütün kurumlar planlasınlar” diyerek, tüm kurumların kış hazırlıklarını gözden geçirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kamu kaynaklarının etkin kullanımına dikkat çekerek, “Yaptığınız işlerde ödeneği kullanırken tasarruf tedbirlerini göz önünde bulundurarak hareket etmemiz gerekiyor,” ifadesini kullandı.

Afet ve Güvenlik Önlemleri

Gül, afetlere karşı koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini söyleyerek, “Afet geldikten sonra yaptığınız işlemlerin hiçbir hükmü yok. Bu eylemlerin sisteme işlenmesi gerekiyor,” şeklinde konuştu. İşgal altında tutulan alanların tespit edilmesi ve kamuya kazandırılması gerektiğinin altını çizen Gül, “Okulu teslim aldıktan 6 ay sonra yol, elektrik veya doğal gaz için beklemeyelim,” dedi.

Sokak Hayvanları ve Havai Fişek Uyarısı

Sokak hayvanları sorununa da değinen Vali Gül, gıda denetimlerinin devam edeceğini belirtti. Ayrıca, havai fişek atma saatlerinin yasal olarak akşam 20.00 ile 22.00 arası olduğunu hatırlatarak, “22.00'dan sonra havai fişek atılıyorsa, buna en üst düzeyde cezai yaptırım uygulamamız lazım,” dedi.

Kuralların Önemi ve Uygulama

Kuralların ve yaptırımların önemine dikkat çeken Gül, büfelerde alkol satış saatlerinin 22.00 ile sınırlı olduğunu belirterek, “18 yaş altındaki çocuklarımıza alkol satışının olmaması gerektiğini unutmamalıyız,” ifadelerini kullandı. Ayrıca, İstanbul'daki trafik sorununa da değinerek, konvoy yaparak trafik sıkıntısına neden olanların kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Son olarak, ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtımında dikkat edilmesi gereken hususlara değinen Vali Gül, bu yardımların kimseyi rencide etmeden yapılması gerektiğini vurguladı.