Gündem

Uzman isim İstanbul için uyardı! Yağmur ve soğuk hava geliyor, 3 güne dikkat…

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla İstanbul için uyarıda bulundu. Yağmur ve soğuk havanın ne zaman etkili olacağını duyurdu.

Abone Ol

Berfin Bitirim-Muhabir

El Nino etkisiyle kavrulduğumuz yaz aylarının ardından sonbaharda beklenen serin havaya kavuşamayan Türkiye, kasım ayının kendini göstermesiyle birlikte sağanak yağış ve fırtınanın etkisi altına girdi.

Kasım ayı özellikle İstanbul’un susuzluk sorununa ilaç gibi gelirken yüzde 16’lara kadar inen baraj doluluk oranları yağışların ardından yüzde 34’lere kadar yükseldi. Aralık ayında da yağışların devam edip etmeyeceği merak edilen konulardan biri oldu.

KEREM ÖKTEN’DEN KIŞ AÇIKLAMASI

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul’da yağışların devam edip etmeyeceğine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya hesabı üzerinden takipçilerine ulaşan Ökten, Perşembe ve Cuma günlerinde yağışların devam edeceğini ifade ederken Cumartesi günü için uyarı yaptı.

Kerem Ökten şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul kapalı havaların etkisi altında. Yarından itibaren Yeni yağışlar geliyor. 3 - 4 gün hava tam kapalı ve Yağmur etkili olacak. Perşembe ve Cuma günleri yağış daha etkili. Rüzgar kuzeyden esecek. Cumartesi günü en soğuk gün...”

BU SENE BOL KAR YAĞIŞI GÖREBİLİRİZ

Kerem Ökten, Rusya’da aşırı soğuk bir kütlenin birikmeye devam ettiğini ifade etti ve sıcaklıkların düştüğünü belirtti. Kerem Ökten sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Rusya'da aşırı soğuklar birikiyor. Yakutsk -69 derecelere indi. Bu tarihe göre rekor bir değer. Ülkemiz için de geri sayım başlıyor. Bol Kar yağışlı bir Kış diliyorum...” dedi.