Ekonomi

Uraloğlu: Hatay Havalimanı'nda asrın felaketi etkileri gideriliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı'ndaki incelemelerde bulundu. Uraloğlu, yaptığı açıklamada, asrın felaketinin etkilerini ortadan kaldırmak için çalışmaların aralıksız devam ettiğini söyledi.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Havalimanı'ndaki incelemelerinin ardından sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Uraloğlu, "Tüm ulaşım projelerimizi yerli ve millî kapasitemiz ile yapıyoruz. Hatay Havalimanımızın yeni pistini zemin taşıma gücünün arttırılmasını sağlayacak; yüksek ve geçirimsiz bir dolgu üzerine inşa edeceğiz. 14 km'lik çevre güvenlik duvarını yeniden inşa ederek havalimanının bulunduğu alanı sel taşkınlarından koruyacağız." dedi.

Uraloğlu, incelemelerinin ardından Hatay Valisi Rahmi Doğan ile bir araya geldi. Toplantıda, Hatay'ın ulaşım altyapısı ve kentsel dönüşüm çalışmaları değerlendirildi.

Pist ve çevre güvenlik duvarı yenilenecek

Hatay Havalimanı'nda meydana gelen hasarların giderilmesi için başlatılan çalışmalar kapsamında, pist ve çevre güvenlik duvarı yenilenecek. Pist, zemin taşıma gücünün arttırılmasını sağlayacak şekilde, yüksek ve geçirimsiz bir dolgu üzerine inşa edilecek. 14 km'lik çevre güvenlik duvarı da yeniden inşa edilerek, havalimanının bulunduğu alan sel taşkınlarından korunacak.

Çalışmaların 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.