Dünya

UNRWA: Yardım tırları içinde makas olduğu gerekçesiyle İsrail tarafından geri çevrildi

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, yardım tırlarının içinde tıbbi makas olduğu gerekçesiyle İsrail tarafından geri çevrildiğini söyledi.

Abone Ol

Lazzarini, İsrail kuvvetlerinin, hayat kurtarıcı malzemeler de dahil olmak üzere kritik tıbbi yardım malzemelerinin Gazze Şeridi'ne girişini yasakladığını ifade etti.

Lazzarini, X platformundaki paylaşımında, "Yardım yüklü bir kamyon, çocukların tıbbi çantalarında makas kullanıldığı için geri çevrildi" dedi.

Lazzarini, Gazze Şeridi'nde yaşayan herkesin hayatta kalabilmek için insani yardıma muhtaç olduğunu vurguladı.

"Çok az şey geliyor ve kısıtlamalar artıyor" diyen Lazzarini, İsrail'in yasaklı maddelere ilişkin "ikili listesinin" anestezi ilaçları, oksijen tüpleri, vantilatörler, su temizleme tabletleri, kanser ilaçları ve benzeri temel ve hayat kurtarıcı malzemeleri içerdiğini belirtti.

Lazzarini şu ifadeleri kullandı:

“İsrailli yetkililerin "ikili kullanım için" olarak sınıflandırdığı uzun yasaklı ürünler listesine artık tıbbi makas da eklendi. Listede anesteziklerden güneş ışıkları, oksijen tüplerinden ve vantilatörlerden su temizleme tabletlerine, kanser ilaçlarına ve doğum kitlerine kadar temel ve hayat kurtaran öğeler yer alıyor. İnsani yardım malzemelerinin temizlenmesi + temel ve kritik malzemelerin teslimatının kolaylaştırılması ve hızlandırılması gerekiyor. 2 milyon insanın hayatı buna bağlı, kaybedilecek zaman yok”