Dünya

Uluslarası topluma daha fazla sorumluluk düşüyor!

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, bölgedeki gerilimin kontrol altına alınması ve Gazze'deki savaşın genişlemesinin önlenmesi gerektiğini ifade etti. Abdulati, İran Dışişleri Bakanı Vekili Ali Bakıri ile yaptığı telefon görüşmesinde, mevcut çatışmanın sınırlarının daha da genişlememesi için uluslararası topluma daha fazla sorumluluk düştüğünü belirtti.

Abone Ol

Mısır, Gazze'de ateşkese varılması için yürütülen çalışmalar kapsamında, bölgedeki gerilimin azaltılması ve savaşın sona erdirilmesi için uluslararası temaslarda bulunuyor. Abdulati, bu çerçevede, savaşın sona ermesi ve esir takası anlaşması imzalanması gerekliliğinin önemini vurguladı.

Görüşmede, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani'nin Doha'daki ateşkes müzakereleri sonrası Bakıri ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi. Doha'daki müzakereler, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkese yönelik görüşmeleri içeriyordu. ABD, Mısır ve Katar, müzakerelerin olumlu bir ortamda geçtiğini ve görüşmelerin gelecek hafta Kahire'de devam edeceğini açıkladı.

Ancak, Hamas, ABD Başkanı Biden'ın 2 Temmuz'da önerdiği konuların Doha'daki müzakerelerde ele alınmadığını belirtti ve ABD'nin "hayali bir olumlu atmosfer" oluşturduğunu ifade etti. Hamas yöneticisi Sami Ebu Zuhri, ABD'nin Gazze'deki saldırıları durdurma niyeti taşımadığını ve sadece zaman kazanmaya çalıştığını söyledi.