Kültür Sanat

'Uluslararası Fantasİstanbul Film Festivali' yarın başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteklediği ve Film-San Vakfı'nın katkı sağladığı "Uluslararası Fantasİstanbul Film Festivali 2024" yarın başlıyor.

Abone Ol

"Özgün Film Garantili" sloganıyla dikkat çeken festival, fantastik filmlere odaklanıyor. Festivalin tanıtım toplantısı Kadıköy Sineması'nda gerçekleştirildi.

Festivalin Artistik Direktörü Kerem Akça'nın Açıklamaları

Kerem Akça, festivale ilişkin bilgiler vererek, gösterimlerin Torun Center Sinemaları'nda yapılacağını belirtti. Akça, özgün film garantisi sunmak ve festivalin uzun yıllar devam etmesini amaçladıklarını vurguladı. Yerli ve yabancı birçok uzun metraj filmin yarıştığını aktaran Akça, halk gösterimlerinin yarın başlayacağını ve Türkiye prömiyeri yapılacak birçok film bulunduğunu söyledi.

Film-San Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu'nun Değerlendirmeleri

Festivalin genel koordinatörü Kıvanç Terzioğlu, ulusal ve uluslararası jüriyi Akça’nın oluşturduğunu belirterek, "Türkiye'de ilk kez prömiyeri yapılacak olan 'Joker' filmini hep birlikte izleyeceğiz" dedi.

Oyuncu Jüri Üyelerinin Yorumları

Fantastik filmlerin teknolojiyi en iyi yansıtan işler olduğunu belirten oyuncu Özge Özberk, bu tür filmlerin kendisini heyecanlandırdığını ifade etti. Pelin Akil ise fantastik filmlerin sınır tanımadığını, farklı anlatım şekilleri ve sınırsız bir dünya sunduğunu dile getirerek festivalde çok iddialı filmler olduğunu belirtti.

Festival Programı ve Jüri Üyeleri

Festivalin danışma kurulunda Asuman Dabak, Yağmur ve Durul Taylan, Ömer Faruk Sorak ile Alex Proyas yer alıyor. Ulusal yarışma jürisinin başkanlığını Onur Ünlü üstlenirken, Salih Bademci, Pelin Akil, Özge Özberk ve Murat Kılıç jüri üyeleri arasında bulunuyor. Uluslararası film jürisinde ise Alex De La Iglesia, Jale Arıkan, Ozan Adam ve Melik Saraçoğlu yer alıyor.

Festivalde "Ulusal Yarışma" kategorisinde Türk sinemasından birçok film yer alırken, "Dünya Sineması" kategorisinde farklı ülkelerden filmler gösterilecek. "Fantastik Galalar" bölümünde ise seçkin fantastik filmler izleyiciyle buluşacak. Ulusal ve uluslararası kategoride "En İyi Film" ödülüne hak kazanan yapım, 25 bin liralık ödül kazanacak.