Dünya

Ukrayna: Rusya'nın saldırılarında 8 sivil öldü, 44 sivil yaralandı.

Ukrayna yetkilileri, son 24 saatte Rus ordusunun çeşitli bölgelerdeki bombardımanlarında 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve 44 kişinin yaralandığını bildirdi.

Abone Ol

Donetsk İl İdaresi Başkanı Vadim Filaşkin, bölgedeki saldırılarda 4 sivilin öldüğünü, 11 sivilin yaralandığını açıkladı. Saldırılarda birçok ev ve bina hasar gördü.

Odessa İl Askeri İdaresi Başkanı Oleg Kiper, bölgedeki Rus saldırılarında 3 sivilin yaşamını yitirdiğini, 3'ü çocuk 14 sivilin yaralandığını belirtti. Herson İl Askeri İdaresi Başkanı Aleksandr Prokudin, Herson ve çevresindeki 23 yerleşim biriminin hedef alınması sonucu 1 kişinin öldüğünü, 19 kişinin yaralandığını ifade etti.

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, son 24 saatte Ukrayna ordusunun 21 tank, 48 zırhlı araç, 58 top, 2 hava savunma sistemi, 85 insansız hava aracı ile 60 aracı ve özel ekipmanı imha ettiğini ve 1370 Rus askerinin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Ayrıca, Rus ordusunun 8 füze, 96 güdümlü bomba ve 71 hava saldırısı düzenlediği, 32 "Şahed" tipi insansız hava aracıyla saldırdığı, bunlardan 24'ünün imha edildiği kaydedildi.

Son 24 saatte Rus ve Ukrayna ordusu arasında 187 çatışma meydana geldi; en yoğun çatışmalar Pokrovsky yönünde yaşandı. Ruslar, Kurakhovsky yönünde daha aktif hale gelirken, Kursk bölgesinde de hava saldırıları düzenledi.