Bilim ve teknoloji

Türksat 6A'nın son testleri yapılıyor

Türksat 6A, temmuz ayının ikinci haftasında uzaya gönderilmesi planlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Tarihi yolculuk devam ediyor" diyerek son testlerinin ABD'nin Florida eyaletindeki istasyonda sürdüğünü belirtti.

Abone Ol

Hazal Mihrace Göksun - Muhabir 

Bakan Uraloğlu, Türksat 6A'nın son durumuna ilişkin bilgi verdiği yazılı açıklamasını sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı.

Yaptığı açıklamada: "TÜRKSAT 6A'nın tarihî yolculuğu devam ediyor; heyecanımız dorukta!  Yerli ve millî haberleşme uydumuz TÜRKSAT 6A ile ilgili çalışmalarımız, ABD Florida'da Cape Canaveral Uzay Üssü Space X Tesisleri'nde hızla devam ediyor! Uzayda iz bıracak projeler ve eserlerle..." ifadelerine yer verdi. 


Türksat 6A, ABD'deki SpaceX Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'na ulaştı ve son testlerden geçiyor. Temmuz ayının ikinci haftasında Falcon-9 roketiyle uzaya fırlatılacak olan uydu, 15 yıl boyunca hizmet verecek ve Türksat'ın kapsama alanını Hindistan, Tayland, Malezya ve Endonezya'yı da kapsayacak şekilde genişletecek. Türksat 6A'nın faaliyete geçmesiyle Türkiye'nin uyduları tarafından ulaşılan nüfus 3,5 milyardan 5 milyarın üzerine çıkacak.