Dünya

“Türkler’in ellerini kırarız”

Abone Ol

SYRIZA milletvekili Hristos Simorelis, küstahlık sınırını zorlayarak “Buna cesaret ederlerse ellerini kırarız” dedi.

Batuhan Gülşah/Atina

15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından Yunanistan’a sığınan 8 FETÖ’cü askerin Yunanistan’da serbest bırakılması ve içlerinden birine iltica hakkı verilmesi Türkiye’de sert tepki ile karşılandı. Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Yunanistan Başbakan’ı Aleksis Çipras’ın sözünü tutmadığını hatırlatan Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, darbecilerin eninde sonunda yargı önüne çıkarılacağını söyledi. Bozdağ’ın teröristlerin nereye giderlerse oradan paketlenerek Türkiye’ye getirileceğini ve Türk adaletinin karşısına çıkarılacağını söylemesi ise, Yunanistan’da ortalığı ayağa kaldırdı.

SİMORELİS’TEN HADSİZ AÇIKLAMA

Bozdağ’ın açıklamalarından sonra özel televizyon kanalı SKAİ’a konuşan iktidar partisi SYRIZA milletvekili Hristos Simorelis, Ankara’nın “peşlerini bırakmayacağız” açıklaması için “Böyle bir şeyin olması mümkün değil. Adaletli değil, doğru değil, ayrıca bunu yapamazlar. Şuna emin olun ki eğer buna cesaret ederlerse ellerini kırarız” diye konuştu.

ÇİPRAS SÖZ VERMEMİŞ

Türkiye’yi tehdit eden Milletvekili Simorelis, Başbakan Aleksis Çipras’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teröristleri iade sözü vermediğini de öne sürdü. Hukuk devletinin söz konusu olduğunu, Türk yetkililerin hukuk de şeyi kavramından haberleri olmadığını iddia etti. Türkiye’nin saldırgan tutuma sahip olduğunu öne sürerek, “Hukuk devletine geri dönülmesi gerektiğini” ifade etti.

“TÜRKİYE’YE İZİN VERMEYİZ”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias da Yunan devlet televizyonu ERT’ye verdiği demeçte Bekir Bozdağ’ın açıklamalarına tepki gösterdi. Çipras’ın tek vazifesinin adaletin işlemesini sağlamak” diyen Kocias, “Türkiye bizim oyun oynanacak bir ülke olmadığımızı bilmektedir. Türkiye buradan kimseyi alamaz, hakkı yok ve biz de buna izin vermeyiz’’ dedi. Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ “Ne yaparlarsa yapsınlar darbeci FETÖ’cü askerleri bulmak, onları paketleyip Türkiye’ye getirmek bizim vazifemizdir” demişti.