Türkiye’nin üç kuruluşundan uzak durun

Abone Ol

Cumhurbaşkanı adaylarından biri seçim beyannamesinde, seçilmesi halinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı (TİKA) kapatacağına dair bir irade beyanında bulundu. Gelişen Türkiye’nin gücünü Afrika, Asya, Balkanlar hatta Latin Amerika’ya yayan, emperyalist ülkelerin “Ne yapıyor bunlar?” dediği, FETÖ’ye en büyük darbeleri vuran kurumlardan biri olan TİKA’yı kapatacağını açıkladı!

Başbakanlık bünyesinde faaliyet gösteren TİKA, Türkiye’nin tarihi, kültürel ve manevi bağlarının bulunduğu ülkelerde; çeşitli yardım, destek ve iş birliği projeleri yürütmesiyle tanınıyor. Birçok alanda Türkiye’nin gücünü ve yardımseverliğini Afrika, Asya ve Balkan ülkeleri başta olmak üzere dünyaya gösteriyor. Özellikle geri kalmış ülkelerle yapılan koordinasyonlarda, bir model olarak Türkiye’nin kalkınması tecrübelerinden yararlanılarak o ülkelerdeki kalkınmaya yardımcı oluyor.

Dost ve kardeş ülkelere uzatılan ‘dost eli’ mesabesinde işler yapan TİKA, Yunus Emre Enstitüsü ve Diyanet Vakfı ile beraber yıllarca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından güvenleri suiistimal edilen ve Türkiye ile çok derinlere dayanan bağları bulunan ülkelerin güvenini yeniden tesis ediyor. Bu ülkelerde Osmanlı mirasını ayağa kaldırma, küçük çaplı alt yapının güçlendirilmesi ve en önemlisi de bu ülkelerin insanının yüreğine Türkiye sevgisini koymak için büyük çaba sarf eden ciddi kurumlar olarak tarihe altın harflerle güzel işler kazıyorlar.

Ne yapıyor bu TİKA ve diğer iki kurum? Hadi birkaç başlığı olduğu gibi içeriğine bile dokunmadan paylaşalım…

TİKA’dan Irak’ta terör mağduru ailelere yardım…

TİKA’dan Afganistan’da yetimlere iftar…

TİKA Herat’ta Yetimleri Unutmadı…

Tarihi Köprü TİKA Eliyle Restore Edildi…

“Haydi Çocuklar Doysun Marawi” Beslenme Projesi”

….

Türk Filmleri Yunus Emre Enstitüsü ile Dünya Turuna Çıkıyor…

“Sultan Bestekârlar” Dünyanın Renklerini Amerika’ya Taşıdı…

Estonya’da Çocuklar Türk Masalları Dinledi…

….

Türkiye’nin merhamet eli Diyanet Vakfı eliyle Sudan’da…

Diyanet Vakfı Latin Amerika ülkelerine İspanyolca Kuran meali dağıtıyor…

Diyanet Vakfı Sri Lanka’da Müslümanlara ulaştı…

Diyanet Vakfı Arakan’lı Müslümanlara Türkiye’ni yardımlarını ulaştırdı…

Bunlar gibi binlerce başlığa ulaşabilirsiniz. Bunları dünyada hangi ülke yapsa ayakta alkışlayıp, elin gavuru yapıyor dersiniz… Lakin bunları kendi ülkenizin kuruluşları, hem de küçük bütçelerle yapıyorken, adınızı dünyada sesi soluğu çıkmayan mazlumlara ulaştırıyorken, “ben bunları kapatacağım” derseniz, vallahi seçimi de kazansanız iki elimiz yakanızda olur.

TİKA da Yunus Emre Enstitüsü de Türkiye Diyanet Vakfı da bizim değerlerimiz; adımızı ve yüreğimizden, aşımızdan bir parçayı dünyaya taşıdıkları için onlara minnettarız. Tüm çalışanlarının önünde saygıyla eğiliyoruz. Lütfen kimseye aldırmayın bu ülkenin güzel yürekleri, sizi destekliyor. Bilin istiyoruz.