Dünya

Türkiye’nin Ortadoğu hamlesi ABD’yi rahatsız etti

Abone Ol

Muhammed Şimşek / Diriliş Postası

Son dönemde Türkiye-ABD ilişkilerinde had safhaya çıkan gerilim kendini vize kriziyle gösterdi.

FETÖ soruşturması kapsamında ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un gözaltına alınması iki ülkenin karşılıklı olarak vizeleri askıya alma restleşmesine dönüştü.

Ortaya çıkan siyasi krizinin perde arkasını analiz eden RT köşe yazarı İgor Molotov çarpıcı tespitlerde bulundu.

Rus yazarın Türkiye-ABD ilişkileri analizi

TSK eliyle yakın dönemde başarıyla tamamlanan Fırat Kalkanı Harekatını ve son günlerdeki İdlib operasyonunu işaret eden Rus yazar, Türkiye’nin Ortadoğu’da temel güce dönüştüğünü vurguladı.

Molotov, ABD’nin artık karşısında elini masaya vuran bir Türkiye görmekten rahatsız olduğuna dikkati çekti.

Rus yazar, Amerika’yı rahatsız eden bir diğer noktayı ise Türkiye ile Rusya’nın askeri sahada yakınlaşması olarak ifade etti.

Erdoğan ve Putin Ortadoğu’nun yeni tarihine kapı açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı “güç dolu”, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “özenli” olarak niteleyen İgor Molotov, her iki liderin kapıları Ortadoğu’nun yeni tarihine açtığını söyledi.

Darbe girişiminin arkasında kim var?

Yazısında bu soruya da cevap veren Rus yazar: “Darbe girişiminin arkasında ABD’nin durduğu uzun zamandır ifade ediliyor. Washington, Erdoğan’ın bağımsızlığından ve Rusya’yla askeri ve siyasi ittifaktan büyük rahatsızlık duyuyor. ABD ve Avrupa’da, Erdoğan’ın devrilmesi lehine enformasyon desteği hazırlığı yapıldı. Batı gazetecilerinin Erdoğan için kullandığı sıfatlar ise gazetecilik etiğinin dışına taşıyordu. Bunun özel girişim olduğunu söylemenin hiçbir anlamı yok. Türk liderine karşı amaçlı bir saldırı yürütüldü” tespitlerinde bulundu.