Güncel

Gözümüz aydın! Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı evine döndü...

Alper Gezeravcı ve beraberindeki 3 astronotu Dünya'ya getiren Dragon kapsülü, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrıldı. Dragon kapsülü ile yolculuk eden Alper Gezeravcı günler sonra dünyaya döndü.

Loading...

Abone Ol

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı Dünya'ya geri döndü. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) 15 gün kalması beklenen Gezeravcı Florida'da meydana gelen olumsuz hava şartları nedeniyle bir süre daha uzayda kalmak zorunda kalmıştı.

 Gezeravcı'nın uzayda geçirdiği süre boyunca yaptığı çalışmalar ve deneyimleri büyük ilgiyle takip edildi. Dönüşü, Türkiye'nin uzay araştırmaları alanındaki başarılarının önemli bir kilometre taşı olarak kabul ediliyor.  

BİR SÜRE HOUSTON'DA KARANTİNADA KALACAK

Alper Gezeravcı'nın kapsülün düştüğü noktadan denizden gemiye alınması planlanıyor. Ardından, Houston'da kapsamlı bir sağlık taramasından geçirilecek ve bir süre karantinada tutulacak.

13 DENEYE İMZA ATTI

Dragon ile dönüş yolculuğu süren Alper Gezeravcı'nın uzayda gerçekleştirdiği 13 bilimsel deneyden bazılarının videosu Türkiye Uzay Ajansı tarafından paylaşıldı. 

Videoda, Gezeravcı, farklı malzemelerden ve ebatlardaki toplarla yer çekimsiz ortamda hareketler ile döngüsel reaksiyonları inceledi. Sonra da yer çekimsiz ortamda, kendi çevresinde farklı açılarda döndü.