Gündem

“Türkiye’nin güçlü olması Balkanlar’da istikrarın teminatı”

Abone Ol

Akdeniz Ombudsmanlar Birliği Yürütme ve Yönetim Kurulu 10. Toplantısı’na katılmak amacıyla Makedonya’nın başkenti Üsküp’te bulunan Şeref Malkoç, buradaki temasları çerçesinde Makedonya Yargıtay Başkanı Yovo Vangelovski ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Nikola İvanovski ile görüşme gerçekleştirdi.

DOSTÇA UYARI VE İKAZLARDA BULUNDUK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Malkoç, Akdeniz Ombudsmanlar Birliği Yürütme ve Yönetim Kurulu 10. Toplantısı’nda, 26 ülkeden ombudsmanlara Türkiye’nin PKK, DEAŞ ve Balkanlar’da da etkisi olan FETÖ gibi terör örgütlerine karşı verdiği mücadeleyi anlattıklarını belirtti. Yargıtay ve Anayasa Mahkemesindeki görüşmelerde iki ülke arasındaki dostane ilişkileri ele aldıklarını, ayrıca FETÖ konusunda Makedonyalı yetkililere uyarılarda bulunduklarını kaydeden Malkoç, “Eğitim ve hoşgörüyle ülkelere girip ülkelerin varlıklı insanlarının, siyasetçilerinin çocuklarını kendi bünyelerine alıp sonra terör oluşturduklarını söyledik. Dostça uyarı ve ikazlarda bulunduk” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE ÜÇ COĞRAFYANIN KESİŞTİĞİ NOKTA

Türkiye’nin Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu gibi üç çok kritik coğrafyanın kesiştiği bir noktada bulunduğuna işaret eden Malkoç, “Türkiye 80 milyonluk güçlü bir ülke. Dolayısıyla Türkiye’nin güçlü olması aynı zamanda Balkanlar’da da huzur ve istikrarın teminatı oluyor” değerlendirmesini yaptı. Malkoç, Türkiye’nin Balkan ülkelerine ilgisinin bu bölgedeki huzur ve barışın sigortası olduğunu belirterek, bunu Ombudsmanlık, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay aracılığıyla da pekiştirmeye çalıştıklarını bildirdi.