Dünya

Türkiye Lefkoşa Büyükelçisi'nden KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'a güven mektubu!

Türkiye'nin yeni Lefkoşa Büyükelçisi Yasin Ekrem Serim, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a güven mektubunu sundu.

Abone Ol

Serim, Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen askeri törenle karşılandı. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören kıtasını selamlayan Serim, Cumhurbaşkanı Tatar tarafından kabul edildi.

Kabulde, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil ve Büyükelçilik görevlileri de hazır bulundu. Güven mektubunu sunduktan sonra bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, Serim'i KKTC'de görmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, yeni görevinde başarılar diledi.

Türkiye'nin göz bebeği

Tatar, Türkiye'nin KKTC'nin haklarını her alanda savunduğunu vurguladı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıldönümünde KKTC için kullandığı "Türkiye'nin göz bebeği" ifadesini hatırlattı.

Büyükelçi Serim de konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını ilettiğini ve KKTC'nin hak ve menfaatleri için durmaksızın çalışacağını belirtti. Serim, Türkiye'nin Lefkoşa'daki 16. Büyükelçisi olarak görev yapacak olmanın onurunu yaşadığını ifade etti.

Serim, güven mektubunu sunduktan sonra Lefkoşa'da Atatürk Anıtı, Kıbrıs Türk halkının lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın anıt mezarlarını ziyaret ederek, çelenk sundu ve anıt özel defterlerini imzaladı.