Güncel

Türkiye genelinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi!

Meteoroloji günlerdir sağanak uyarısında bulunmuştu. Kuvvetli sağanak sonrası evleri su bastı, yollar göle döndü. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), etkili olan yağışlar nedeniyle mahsur kalan 37 kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Abone Ol

AFAD'dan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere göre bugün Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Bartın, Bolu, Burdur, Çankırı, Denizli, Eskişehir, Hatay, Isparta, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kütahya, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Muğla, Osmaniye, Uşak için "sarı" meteorolojik uyarı verildiği belirtildi.

Uyarı verilen dört ilde toplam 752 ihbarın alındığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Meteorolojik uyarı verilen iki ilimizde mahsur kalan 37 vatandaşımızın tahliyesi sağlanmıştır. Uşak'ta mahsur kalan 27 vatandaşın tahliyesi AFAD ve itfaiye ekiplerince sürdürülmektedir. Çalışmalara destek veren AFAD, polis, jandarma, UMKE ve itfaiye ekiplerimiz ile tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürlerimizi sunarız."

ANKARA

Öğleden sonra başlayan ve bir anda etkisini artıran yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar suyla kaplandı.

Yağış nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda araçlar hareket etmekte zorlandı. Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı ekipler ise yolu açmak için çalışmaları sürdürüyor.

ESKİŞEHİR

Öğle saatlerinden itibaren etkisini artıran sağanak, bazı sokak ve caddelerde su birikintilerinin oluşmasına neden oldu. Sürücüler, göle dönen yollarda ilerlemekte güçlük çekerken, Emek Mahallesi Ertaş Bulvarı üzerinde seyir halinde olan tramvay, yoğun su birikintisi nedeniyle ilerleyemedi.

Tramvayın durması üzerine trafikte aksamalar yaşanırken, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekiplerin biriken suyu tahliye etme çalışmasına vatandaşlar da yardım etti. 

AFYONKARAHİSAR

Yağış özellikle Şuhut ve Sandıklı ilçelerinde etkili oldu. Yağışa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar çareyi balkon ya da dükkanların tentelerinin altlarına sığınmak da buldu.

Yağış kısa sürede cadde ve sokaklardaki yolları da göle çevirdi. Oluşan su birikintilerin den dolayı özellikle araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

KAYSERİ

Akşam saatlerinde aniden başlayan sağanak yağış, gök gürültüsüyle birlikte kısa sürede etkili oldu. Melikgazi ilçesi Tavlusun Mahallesi'nde aşırı yağışlar su birikintilerine neden olurken, yağmur suyu şelaleyi andıran görüntülere de sahne oldu.

MANİSA

Selendi ilçesinde ani bastıran yaz yağmuru ilçede hayatı olumsuz etkiledi. Yaklaşık 1 saat süren yağmur sonrası yollar göle dönerken bazı tarım arazilerinde su taşkınları nedeniyle zarar olduğu bildirildi.

Yağmur nedeniyle uzu süredir kuru olduğu bilinen Selendi Çayı da su tutarak akmaya başladı.

UŞAK

Uşak'ta beklenen yağış kent genelinde akşam üzeri saatlerinde başladı. Yağmurla birlikte araçlar göle dönen yollarda güçlükle ilerlerken, yoldan karşıdan karşıya çalışan vatandaşlar ise zor anlar yaşadı. Şiddetli yağan yağmur suları bazı yolları ulaşıma kapatırken, çok sayıda iş yerini ve evi su bastı.