Türkiye Değerler Ödülleri

Abone Ol

Ensar Vakfı Türkiye Değerler Ödül törenin üzerinden biraz zaman geçti ama son zamanlarda takip ettiğim en manalı çalışma olması dolayısıyla sizinle paylaşmak istedim. İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olanıdır. Bunu genişleterek söylersek kurumların hayırlısı topluma faydalı olanıdır. Birçok vakıf ve dernek topluma hizmet etmeye çalışıyor. Ensar Vakfı da bunlardan bir tanesidir. Allah insanlığa hizmet eden kurum ve kuruluşların sayısını artırsın.

Ensar Vakfı tarafından bu yıl 7.’si düzenlenen Türkiye Değerler Ödülleri Cevahir Otel’de düzenlenen muhteşem törenle sahiplerine verildi. Adı üstünde “değerler” ödülleri dağıtılırken salonda bulunanlar duygulu anlar yaşadılar ve gözyaşlarına hâkim olamadılar. Her yıl farklı tema ile yapılan yarışmanın bu yıl ki konusu “sabır”dı.

Değerler ödüllerinin muhtevasına girmeden önce organizasyonun başarısının altını çizmek istiyorum. Sunucusundan, sahne tasarımından, yarışmacıların filmlerine kadar her şey ince ayrıntısına kadar planlamıştı. Ödül alan her isimle ilgili bulunduğu şehir ve ödül almasına vesile olan konu ve eserin tanıtımında belgesel tadında filmler hazırlanmıştı.

Ödül alanların hikâyeleri göz yaşarttı. Ödül için hazırlanan kısa filmlerin sosyal medya aracığıyla topluma duyurulmasında fayda var. Bu sabır hikâyelerinden çok sayıda sanat eseri de ortaya çıktığı gibi değer ödülü alanlarında sanata konu nitelik taşıdığını hatırlatmak isterim.  Ödüllerin teklifinde öğretmenlerin yer alması ve onlara da ödül verilmesi çok anlamlı oldu. İyiliği yapana ve onu teşvik edene iltifat etmek bizim kültürümüzün güzelliklerinden bir tanesidir.

Anadolu’nun en ücra köşelerinden gelen fedakâr ve cefakâr gençler hepimize sabır dersi verdiler. O kadar mütevazı ve samimi idiler ki yaptıkları kıymetli işi zorla bir iki cümle ile ifade ettiler. Onların sabırla başardıkları karşısında hepimize Yüce Mevla’ya şükretmek düştü bir kaç damla gözyaşı ile birlikte.

Ödül törenin başlangıcında Ensar Vakfı Başkan’ı İsmail Cenk Dilberoğlu ve vakıf mütevelli heyet üyesi Bilal Erdoğan bu anlamlı çalışmalara iltifat eden konuşmalar yaptılar.  Bilal Erdoğan ” Değerleri yaşatmak, onları yaşayanların tecrübesine başvurmaktan geçiyor.” diyerek bu yarışmaya öğretmenlerle, öğrencilerin birlikte katılmasının önemine vurgu yaptı.

Değerler Ödülleri iki ana başlıkta sınıflandırılmış: Değer Ödülleri, Eser Ödülleri. Değer Ödüllerinde Anadolu’nun çeşitli bölgelerinden gelen ortaokul ve lise öğrencileri ödüllerini aldılar. Bu manalı yarışmaya 43 bin eserin başvurması çok sevindirici bir konu. Bu eserlerden ancak 10 tanesine ödül verilebildi. Geriye kalanların içinde de ne cevherler vardır. Başarılı olanlarla birlikte aralarından seçme yapılarak bu çalışmaların kitaba dönüşmesi kayıtlara geçmek ve topluma mal olmak açısından önemli.

Daha önce ki yıllarda “doğruluk”, “birlik, beraberlik, kardeşlik”, “adalet”, “yardımseverlik”, “sorumluluk” ve “cesaret” temalarıyla yapılan ödüllülerin seneye temasının “şükür” olmasını önerdi Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz.

Sabırdan sonra vaki olana şükretmek ne güzel haldir. Allah sabrımızı ve şükrümüzü artırsın.