Eğitim

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinde ilk dersbaşı yapıldı

Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev'in inisiyatifleriyle kurulan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAÜ), Bakü'de ilk dersini vermeye başladı.

Abone Ol

TAÜ, Azerbaycan Teknik Üniversitesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi'nin işbirliğiyle faaliyet gösteriyor ve ilk öğrencilerini kabul etti. 

Öğrenciler, ilk ders heyecanıyla erkenden geldikleri üniversitede, bölüm eğitmenleri tarafından karşılandı. Her öğrenci, ilgili akademisyenlerle bir araya gelerek bölüm ve dersleri hakkında bilgi aldı, öğretim üyeleri ve idari personelle tanıştı. 

ODTÜ'nün desteğiyle bilgisayar mühendisliği, İTÜ'nün desteğiyle endüstri mühendisliği ve Hacettepe Üniversitesi'nin desteğiyle gıda mühendisliği programlarında eğitim görecek 86 öğrenci ilk derslerine başladı. 

19 Şubat 2024'te, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev'in huzurunda Ankara'da Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Yükseköğretim Kurulu (YÖK) arasında TAÜ'nün kurulmasına ilişkin bir mutabakat zaptı imzalanmıştı. 

TAÜ, nitelikli insan gücü yetiştirmeyi ve her iki ülkenin bilimsel araştırma kapasitelerini bir araya getirmeyi amaçlıyor. YÖK tarafından belirlenen köklü Türk üniversitelerinin ön lisans, lisans ve lisansüstü programlarıyla uluslararası öğrencilere hitap edecek yeni bir yükseköğretim modeli olarak faaliyet gösterecek.