Gündem

Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini bugün itibarıyla hesaplara yatırılacak

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bu ay 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını ve programın yıl sonuna kadar uzatıldığını duyurdu.

Abone Ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı ödemelerinin bugün itibarıyla hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı. Bakan Göktaş, bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 3,8 milyar TL ödeme yapılacağını duyurdu.

Bakan Göktaş, "Kimseyi geride bırakmayan bir sosyal hizmet anlayışıyla ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımları sürdürüyoruz" diyerek, Türkiye Aile Destek Programı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle yıl sonuna kadar uzatıldığını belirtti. Ayrıca, düzenli sosyal yardımlardan yararlanan hanelerin yanı sıra, gelir kriterine göre düzenli sosyal yardım almayan hanelerin de programa dahil edildiğini ifade etti. Göktaş, bu ayki ödemeyle birlikte, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında bugüne kadar toplamda 92,1 milyar TL destek sağlandığını kaydetti.

Bakan Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı çerçevesinde her ay düzenli destek verdiklerini vurgulayarak, "İhtiyaç sahibi hanelerimize yönelik desteğimizle onların yanında olmayı sürdürüyoruz. Bugün itibarıyla Türkiye Aile Destek Programı ödemelerini hesaplara yatırıyoruz. Aile Desteği Bileşeni kapsamında yaklaşık 3,2 milyon hanelerimize 2,9 milyar TL, Çocuk Desteği Bileşeni kapsamında ise yaklaşık 2,2 milyon hanelerimize 5,4 milyon çocuk için yaklaşık 900 milyon TL olmak üzere toplamda yaklaşık 3,8 milyar TL ödeme yapacağız" dedi.

Göktaş, sosyal yardım programlarının etkinliğini artırmak için sürekli olarak gelişen ve değişen hayat koşullarını göz önünde bulundurduklarını belirtti. "Sosyal yardımlarımızı bütüncül bir şekilde uyguluyoruz. Vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan, eşit ve adil hizmet prensibiyle toplumun tüm kesimlerine erişilebilir hizmet ağı ile ulaşıyoruz" diye ekledi.