Güncel

Türkan Şoray'a KKTC'de fahri doktora unvanı verildi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Yeşilçam'ın efsanevi oyuncusu Türkan Şoray'a, Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) tarafından "fahri doktora" unvanı verildi.

Abone Ol

GAÜ'nün Girne'deki yerleşkesinde düzenlenen 2024-2025 akademik yılı açılış törenine, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, üniversite yetkilileri ve öğrencilerin yanı sıra, Türkiye'den "özel davetli" olarak gelen Türkan Şoray katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan tören, GAÜ’nün 40. yılına özel hazırlanan video gösterimi ile devam etti. Ardından, GAÜ Senatosu'nun kararıyla Türkan Şoray'a "fahri doktora" unvanı takdim edildi. Şoray'a, "Balıkçı Kız" filminden esinlenerek hazırlanan kırmızı beyaz renkteki GAÜ cübbesi giydirildi. 

Dışişleri Bakanı'ndan Anı Plaketi

Törende ayrıca KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Türkan Şoray'a üniversite adına anı plaketi sundu. 

Fahri doktora unvanını aldıktan sonra konuşma yapan Türkan Şoray, eğitimin ve üniversitenin kendisi için kutsal olduğunu belirterek, GAÜ tarafından onurlandırılmanın unutulmaz bir anı olarak hafızasında yer edeceğini söyledi. Şoray, Kıbrıs'a olan sevgisini dile getirerek, "50 senedir Kıbrıs benim sevdamdır. 50 yıl önce buraya geldiğimde, 'Kıbrıs'ta her şey güzel olsa' diye dilek tutmuştum. Burası bağımsız olduğunda en az Kıbrıslı Türkler kadar sevindim" ifadelerini kullandı.

Tören, katılımcılar tarafından coşkuyla karşılanırken, Şoray'ın Kıbrıs'a olan bağlılığı ve sanatçı kimliği bir kez daha vurgulanmış oldu.