Gündem

“Türk yargısı ilk defa 15 Temmuz’da ezber bozdu”

Abone Ol

Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde hâkim ve savcı adayları kura töreninde konuşan Bozdağ, 15 Temmuz gecesi HSYK’nın FETÖ terör örgütüne Türkiye adına millet adına bu örgüte en büyük darbeyi vurduğunu söyledi.

Bozdağ, “Pek çok kişinin nasıl bir pozisyon alayım diye kafa yorduğu vakitlerde, Türk yargısı ve onun idari kurulu HSYK pozisyonunu demokrasiden yana koymuştur.

Yakalanan sıkıyönetim komutanlarına darbeye karşıyı hukuk yoluyla en büyük darbe vurulmuştur. Adeta nefesleri kesilmiştir. Sonucu ölüm dahi olan sonucu göze almışlardır” dedi.

“BEYİNLERİ YIKAMIŞ KÂİNATIN ALÇAĞI”

Yargı içinde şu an incelenmeyen hâkim ve savcı kalmadığını belirten Bozdağ, “Beyinleri yıkamış kâinatın alçağı. Türkiye aleyhine çalışsınlar diye oluk oluk para harcıyorlar. Şimdi başka istihbarat örgütleri ile Türkiye aleyhine çalışmak için kol kola çalışıyorlar. Tek istedikleri Türkiye’nin suçlanması. FETÖ, gizlilik, takiyye, aldatmayı ilke edinmiş, omurgasız ve karaktersizlerden oluşan bir örgüt” diye konuştu. Yargı üzerine konuşan herkesi değerlendirme yaparken insafa davet eden Bozdağ, şunları söyledi: “Biz demiyoruz ki, ‘yargı eleştirilmesin, kararlar eleştirilmesin, yargıçlar, savcılar verdikleri kararlar eleştirilmez, dokunulmaz’ demiyoruz. Elbette eleştirilecek. Ana muhalefet partisinin lideri YSK’nın başkan ve üyelerine ve kendi istediği gibi karar vermeyen herkese hakaretin alasını, suçlamanın alasını, iftiranın alasını yapıyor. Ondan sonra da çıkıyor, ‘yargıya güven işte böyle’ diye konuşuyor. Sen her gün yargının aleyhinde böyle konuşursan nasıl biz bunu ayağa kaldıracağız? Onun için de diyoruz ki herkesin sözlerine dikkat etmesi lazım ama yargıçlar herkesten daha çok dikkat etmesi lazım.”