Gündem

Türk Kızılaydan Gazze'ye 20 bin kişilik gıda desteği

Türk Kızılay, yerel kaynaklardan temin ettiği 20 bin kişilik gıda kolisini, Gazze'nin Han Yunus bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı.

Abone Ol

Yapılan açıklamada, İsrail'in 6 Mayıs'tan bu yana Refah Sınır Kapısı'ndaki kontrolü etkin kılmasıyla sınırlı sayıda insani yardım tırının geçişine izin verildiği, bu durumun Gazze'de nüfusun büyük bir kısmının açlık ve ölüm riski altında yaşamasına yol açtığı belirtildi.

Yardımların ulaşmasında zorluklar yaşandığı vurgulanarak, Türk Kızılay'ın kuru gıda, sıvı yağ ve ton balığı dahil 16 kalem gıda maddesi içeren kolileri Han Yunus’taki dağınık yerleşim bölgelerine ulaştırmaya başladığı ifade edildi. Ayrıca, yardım sürecinde Filistin, Mısır ve Ürdün Kızılayı ile iş birliği içinde kara yolu ile insani yardım sevkiyatı için planlamaların sürdüğü aktarıldı.

Türk Kızılay'ın Gazze'de karşılaştığı zorluklara rağmen, sağlık koşullarındaki insani krizle mücadele adına 7 Ekim'den bu yana önce Refah, ardından Deyr Belah'taki aşevlerinde günlük 15 bin kişiye sıcak yemek sağladığı bilgiler arasında yer aldı.