Gündem

TSK'dan Irak'ın kuzeyinde kritik hamle: 5 yeni üs kuruluyor

Pençe-Kilit Harekatı'yla PKK'dan arındırılan Irak'ın kuzeyinde, Türk Silahlı Kuvvetleri 5 yeni askeri üs kurmak için hazırlıklarını tamamladı. Bölgedeki EYP'lerin temizlenmesi ve güvenli alanların oluşturulmasıyla birlikte, Mehmetçik güvenliği kalıcı hale getirmeye hazırlanıyor.

Abone Ol

Pençe-Kilit Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyinde terörden arındırılan bölgelerde güvenliği kalıcı hale getirmek için önemli adımlar atıyor. Terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonların ardından bölgedeki yeni alanlarda 5 yeni askeri üs kurulması planlanıyor. Bu üslerin kurulacağı alanlar için hazırlıklarını tamamlayan TSK, bölgedeki güvenliği artırmak ve teröristlerin yeniden yapılanmasını engellemek amacıyla çalışmalarına hız verdi.

Bölgenin Güvenliği Artırılıyor

Operasyonlar sırasında özellikle Tepe Bahar bölgesinde PKK'ya yönelik büyük ilerleme kaydedildi. Mehmetçik, PKK’dan temizlenen bölgelerde arama-tarama faaliyetleri yürüterek güvenli bölgeler oluşturmayı hedefliyor. Bu kapsamda, PKK'nın büyük oranda temizlendiği alanlarda ilk etapta en az 5 yeni askeri üs bölgesi oluşturulması planlanıyor. Üslerin konuşlanacağı alanlarda teröristlerin daha önce yerleştirdiği el yapımı patlayıcılar (EYP) etkisiz hale getirilirken, özellikle Miska köyünde PKK'lı teröristlerin yerleştirdiği EYP'ler toplu şekilde infilak ettirildi.

Operasyonlar Sürerken PKK Cephanelikleri Ortaya Çıkıyor

Geçtiğimiz aylarda terörden temizlenen köylerdeki arama-tarama faaliyetleri tamamlanırken, Miska, Dergele, Berçe ve Gurheze köylerinde güvenlik güçleri tarafından yapılan incelemelerde PKK'ya ait cephanelikler ortaya çıkarıldı. Bölgedeki operasyonların devam etmesiyle birlikte, terörden arındırılan diğer köylerde de PKK'ya ait mühimmat ve teçhizatların bulunmasına devam ediliyor.

12 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

TSK'nın Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı bölgelerinde tespit edilen PKK/YPG'li 12 terörist, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Terörü kaynağında yok etmek için proaktif ve kesintisiz operasyonlarla mücadeleye devam edeceğiz" mesajı verildi. Bakanlık ayrıca, Türkiye'nin güneyinde oluşturulmak istenen terör koridoruna kesinlikle izin verilmeyeceğini vurguladı.