Gündem

TSK, prangalarından kurtuldukça daha da güçleniyor

Abone Ol

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Afrin’de terör örgütlerine karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik açıklamalarda bulundu.

Harekatın planlandığı şekilde devam ettiğini belirten Bakan Canikli, şartların uygun olması halinde kısa zamanda daha fazla sonucun alınacağı gelişmelerin olacağını ifade etti.

Cinderes’te temizlik sürüyor

149 kritik noktanın PYD/PKK’lı teröristlerden kurtarıldığı harekat kapsamında, Cinderes bölgesinin temizlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade eden Canikli, bu süreçte ilçe merkezindeki sivillerin büyük bölümünün bölgeden ayrılacağına yönelik beklentilerini dile getirdi.

“Tek bir sivil kayıp bile yaşanmadı”

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında 100’den fazla yerleşim biriminin teröristlerden temizlendiğine dikkati çeken Canikli, bu süreçte tek bir sivil kaybının bile yaşanmadığını kaydetti. Canikli, “Bu durum TSK’nin harekata gösterdiği özeni anlatması bakımından çok önemli. Bu, her ülkenin  başarabileceği bir konu değildir. Bölgedeki diğer operasyonlar bunun en önemli göstergesidir, kanıtıdır.” diye konuştu.

TSK, prangalarından kurtuldukça daha da güçleniyor

Milli Savunma Bakanı Canikli, 15 Temmuz işgal girişimi sonrası FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle TSK’den çok sayıda ihraç yapıldığını belirterek, “TSK, prangalarından kurtuldukça daha da güçleniyor” ifadesini kullandı.

PULAT sistemi ay sonu geliyor

Canikli, ASELSAN tarafından üretilen PULAT Aktif Koruma Sistemi’ne yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirterek, “PULAT sisteminin ay sonu, nisan başından itibaren Zeytin Dalı Harekatı’na katılan tanklara montajına başlayacağız.” ifadesini kullandı.

Sistemin, ASELSAN tarafından sıfırdan üretildiğini aktaran Canikli, “Yakın mesafe atışlarında bile tanklara koruma sağlayabiliyor. Ekiplerimiz sahaya giderek yerlerinde montaj faaliyetlerini gerçekleştirecek.” değerlendirmesinde bulundu.