Ekonomi

TSE 161 personel alacak

Türk Standardları Enstitüsü (TSE), 161 personel alacağını duyurdu. Bu alım kapsamında 148 mühendis, 8 kimyager ve 5 denetçi yardımcısı istihdam edilecek.

Abone Ol

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, bu pozisyonlar Enstitü’nün merkezi ve taşra teşkilatlarında sözleşmeli olarak değerlendirilecek.

Başvuru koşullarını sağlayan adaylar, 21-31 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden TSE-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) platformu aracılığıyla başvurularını yapabilirler. Adaylar, mezun oldukları öğrenim programlarına ve belirlenen KPSS puan türlerine göre en yüksek puan alanlardan başlayarak sıralanacak ve sözlü sınava girmeye hak kazananlar belirlenecek.

Sözlü sınav için kabul edilen adaylar, 18 Kasım'da TSE'nin resmi internet sitesi üzerinden ilan edilecek. İlan içinde ayrıca sözlü sınav tarihleri de belirtilmiş olacak. Sınavı kazanacak olan 148 mühendis, 8 kimyager ve 5 denetçi yardımcısı, Türk Standardları Enstitüsü'nde görev almaya başlayacaklar.