Dünya

Trump'tan vurulduğu yerde miting: Kazanmaya çok daha yakınız!

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da uğradığı suikast girişiminin ardından tekrar miting düzenleyerek destekçileriyle bir araya geldi. Mitingde, Trump’a başkan yardımcısı adayı J.D. Vance ve ünlü iş insanı Elon Musk da eşlik etti. Rakiplerinin kendisiyle çok fazla alanda mücadele yürüttüğünü belirten Trump, "Belki de beni öldürmeye çalışan onlardı" dedi.

Abone Ol

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkan adayı Donald Trump, 13 Temmuz’da Pensilvanya'da uğradığı suikast girişiminin ardından yeniden miting düzenledi. 

Miting alanına girdiğinde, destekçileri Trump'ı Amerikan bayrakları ve "Amerika'yı yeniden büyük yap" sloganlarıyla coşkuyla karşıladı. Trump, konuşmasına "Nerede kalmıştık?" diyerek başladı ve daha güçlü, onurlu ve birlik içinde kazanmaya yaklaştıklarını vurguladı. "Keskin nişancı korkunç canavardan Tanrı beni korudu ve başarılı olamadı" ifadeleriyle suikast girişiminde yaşananları anarak, "Belki de beni öldürmeye çalışan onlardı" şeklinde bir mesaj verdi.

İç ve Dış Tehditler Üzerine Vurgular

Trump, ABD’nin "akıllı bir başkana" ihtiyacı olduğunu savunarak, iç tehdidin Rusya, Kuzey Kore ve Çin'den daha tehlikeli olduğunu öne sürdü. Ayrıca, mitingdeki destekçilerine birlik mesajı vererek, "Birlikte kazanacağız" dedi. Ülkeye giren göçmenlerin bazılarının tehlikeli olduğunu ifade eden Trump, çok sayıda "tehlikeli kişiyi sınır dışı" edeceklerini belirtti.

Mitingde Yaşanan Olaylar

Miting sırasında bir katılımcının fenalaşması üzerine Trump, konuşmasına ara vererek müdahalenin tamamlanmasını bekledi. Bu, mitingdeki tansiyonun ne kadar yüksek olduğunu gösterdi. Trump, sahneye davet ettiği Elon Musk’ın "ifade özgürlüğünü koruduğunu" vurguladı. Musk, mitingde iki lideri örnek göstererek, "Sizi kimin temsil etmesini istiyorsunuz?" sorusunu yöneltti ve Amerika'nın "cesurların yurdu" olduğunu ifade etti.

Seçimlerin Önemi Üzerine Tartışmalar

Musk, 2024 seçimlerinin ABD tarihindeki en önemli seçimlerden biri olduğunu belirterek, demokratların özgür ifadeyi yok etmeye çalıştığını savundu. "Demokrasinin korunması için Trump'ın kazanmak zorunda olduğunu" dile getiren Musk, katılımcılara seçimlerde aktif olmaları için çağrıda bulundu.

Suikast Girişiminin Detayları

Eski Başkan Trump, 13 Temmuz'da mitingde destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmış ve ABD Gizli Servisi, saldırganı etkisiz hale getirdiğini açıklamıştı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. Suikast girişimi sırasında hayatını kaybeden itfaiyeci Corey Comperatore ile yaralanan James Copenhaver ve David Dutch da mitingde anıldı.

Trump’ın bu mitingi, hem yaşanan saldırının ardından destekçileriyle buluşması hem de ABD’deki siyasi atmosferin gerginliğini yansıtan önemli bir olay olarak kaydedildi.