Dünya

Trump, İran saldırısında beyin travması yaşayan askerler için 'baş ağrısıydı' dedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2020 yılında İran’ın Irak’taki ABD üslerine düzenlediği saldırıda travmatik beyin hasarı (TBH) yaşayan askerlerin durumunu "baş ağrısı" olarak tanımladı.

Abone Ol

Eski ABD Başkanı ve Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, 2020'de İran’ın Irak’taki Amerikan askerlerinin bulunduğu üsse düzenlediği saldırının ardından travmatik beyin hasarı (TBH) teşhisi konulan 100’den fazla Amerikan askerinin sağlık durumunu alaycı bir dille eleştirdi. Trump, "Yaralı derken? Başları ağrıdığı için mi? Çünkü bombalar hiç isabet etmedi," dedi.

İran'a Sert Tepki Gerektiği Tartışması

Bir etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, saldırının ardından daha sert bir yanıt verilmesi gerekip gerekmediği yönündeki bir soruya yanıt verdi. Trump, İran’a kendisinden daha sert davranan kimse olmadığını iddia etti ve ABD güçlerine fırlatılan füzelerin "yüksek ses çıkarmaktan başka bir zararı olmadığını" söyledi.

Arka Plan

ABD, 3 Ocak 2020'de Bağdat Havalimanı'nda İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'yi öldürdükten sonra, İran 8 Ocak 2020'de ABD’nin El Esed ve Erbil üslerine füze saldırısı düzenlemişti. Bu saldırının ardından, 100'den fazla Amerikan askerine TBH teşhisi konmuştu.