Gündem

TRT’nin Harbiye binasını işgal eden hainler hakim karşısında

Abone Ol

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan ilk duruşmaya tutuklu sanıklar eski binbaşı Hamza Mermer ile eski yüzbaşılar Duran Keskin, Ramazan Argunşah, Ufuk Kenan Konuk, Günay Kaya, Erdoğan Çelik, eski üsteğmen Yavuz Sarıoğlu ile 17 tutuklu er hazır bulundu. Duruşmaya, maktulların aileleri ile bazı müşteki ve mağdurların aileleri de katıldı.

Dava dosyalarının birleştirilmesi talebi

Sanıklar hakkındaki suçlamaların kısaca özetlendiği duruşmada, sanık savunmalarına geçilmeden önce cumhuriyet savcısı Eray Akkavak söz aldı.

Cumhuriyet savcısı Akkavak, aynı mahkemede görülen FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Taksim Meydanı’nın kontrol altına alınmaya çalışılması ve bu sırada çıkan olaylarda 39 kişinin yaralanmasıyla ilgili 11’i tutuklu 99 sanığın yargılandığı dava dosyası ile bu davanın hukuki ve fiili irtibatının bulunduğunu belirterek, dava dosyalarının birleştirilmesini talep etti.

“Hainlerin yargılanmasını yakından takip edeceğiz”

TRT İstanbul çalışanları da duruşma öncesi adliyeye geldi. TRT İstanbul Müdürü Abdülhamit Avşar, burada yaptığı açıklamada, “Artık hesap zamanı” değerlendirmesinde bulundu. Burada yargılanan işgalcilerin 3 kişiyi şehit ettiğini ve 48 kişiyi yaraladığını belirten Avşar, şu ifadeleri kullandı:

”TRT ailesi olarak hainlerin yargılanmasını yakından takip edeceğiz. Bu ihanetlerin, Türk ve dünya kamuoyuna anlatılabilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. TRT ailesi olarak tüm şehit ve gazilere ebediyen minnettarız ve onları hiç unutmayacağız, unutturmayacağız.”

“Tek tek çözülmeye başlayacaklar”

15 Temmuz işgal girişimi sırasında Harbiye’de şehit düşen Fahrettin Yavuz’un ağabeyi Fuat Yavuz ise sanıklar savunmalarında suçlamaları inkar ettiklerine belirterek, ”Ne kadar inkar ederlerse etsinler, dışardan yardım gelmeyince tek tek çözülmeye başlayacaklar. Ağa babalarını deşifre edecekler. Allah, bu vatanı bölmek isteyen kim varsa gün yüzü göstermeyecektir. Sanıkların ağır bir ceza alacaklarını düşünüyorum. ” dedi.