Güncel

Trendyol Para İadesi Nasıl Alınır? Kaç Günde Yatar?

Abone Ol

Ürünün kargolanıp kargolanmamasına göre para iadesi işleminin aşamaları değişiklik gösterir. Bu kapsamda verilen siparişin kargolanma işlemi gerçekleştirilmemiş ise, ürününü iptalinden hemen sonra otomatik bir şekilde para iadesi kişiler tarafına sağlanır.

İptal talebinin yapılmasından sonra verilen cevap eğer olumlu yönde ise onay alınmış olacağından dolayı iade işlemi gerçekleştirilir. Bu işlemin tamamlanması ortalama olarak 2 ile 10 gün içerisinde para iadesi karşı tarafın hesabına yatırılır. Trendyol para iadesi ile birlikte satıcıdan yapılması istenen ürün iptali süreci ortalama olarak 3 gün şeklinde belirtilir. Ortalama olarak belirtilen 3 günlük sürenin bazı durumlarda uzayabilir. Aynı zamanda bu durum kişilerin farklı şahsi banka hesaplarına göre de değişiklik gösterebilir.

Trendyol Tarafından Verilen Kargoların Ücreti Nasıl Ödeniyor?

Trendyol tarafından verilen kargoların ücretinin ödenmesi, bazı durumlarda oluşabilen bir durumdur. Bu tip bir durum ile karşı karşıya kalınmasını gerektiren sebepler aşağıda sıralanmıştır:

  • 1) Kişiler tarafından sipariş edilen ürünlerin teslimi gerçekleşmiş ancak iptali söz konusu ise, ürün kapsamında yapılan kargo ücreti trendyol tarafından karşılanır.
  • 2) Sipariş verilmesinin ardından kargo kişilere ulaşmamış ise iptal işleminin onaylanmasından sonra trendyol tarafından para iadesi kişilerin şahsi banka hesaplarına yapılır.

Trendyol para iadesi kapsamında kargoların ödenmesi; trendyol cüzdan uygulaması ile yapılır. Bu uygulama ile daha öncesinde sipariş edilen ürünlerin hem iptali hem de iadesi gerçekleştirilebilir. Trendyol cüzdan kapsamında verilen siparişlerin ön ödemeleri gerçekleştirildikten sonra kişilerin geri teslim yapabilme fırsatı da yine aynı uygulamadan üzerinden yapılır. Tüm ödeme içerikleri kredi kartı ile yapılabilir. Eğer kişilerin bakiye durumu sipariş kapsamında yetmiyor ise, trendyol cüzdanda yer alan hesaptan para transferi gerçekleştirebilirler.

 

Uygulamada Yer Alan Trendyol Cüzdan Nasıl Kullanılır?

Trendyol cüzdan uygulamasının kullanımı, belirli bir bakiye kapsamında yer alan ödeme seçeneklerinin 3D kapsamında yapılması ile gerçekleştirilir. Bu sayede kişilerin güvenli bir şekilde alışveriş yapabilme fırsatını tanınır. Aynı zamanda kişilerin telefonlarına gelen SMS ile ödeme seçeneğini belirlemesi, onaylanma aşamasının tamamlanmasını sağlar. Uygulama aşağıda belirtilen adımların gerçekleştirilmesi ile aktifleşmektedir:

  • 1) Kişiler internet sitesi üzerinden https://www.trendyol.com/hesabim/cuzdanimlinkine bağlanır.
  • 2) Bu link üzerinde yer alan Trendyol cüzdanım sayfasından ilgili prosedürlerin olduğu ana sayfaya gidilir.
  • 3) Kişiler üyelik kapsamında herhangi bir hesap oluşturulmamış ise bu sayfa içerisinde hesap oluşur bölümüne giderek üye olmaları istenir.
  • 4) Trendyol cüzdanım sayfası içerisinde yer alan ilgili şahsi bilgilerin olduğu kısımdan öncelikle telefon numarası girilerek, SMS ile onaylanma süreci beklenir.
  • 5) Bu SMS ile birlikte mobil doğrulama işlemi tamamlanmış olur.
  • 6) Kişiler onaylama sürecinden sonra kendi hesaplarına para aktarımını gerçekleştirerek, istedikleri zaman aralığında bakiyelerinden harcama imkanına sahip olurlar.
  • 7) Ödeme yapılması durumlarından kişilerin bilgisi dışında hiçbir faaliyet gerçekleştirilemez.
  • 8) Trendyol cüzdanım kapsamında kişiler, EFT ya da havale işlemleri ile para çekimi ya da para yüklemesi gibi işlemleri gerçekleştiremezler.

Trendyol Cüzdanım İle İade İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

 

Trendyol cüzdanım uygulaması ile iade taleplerinin gerçekleştirilmesi, birçok farklı ödeme seçeneği ile yapılabilir. Bu ödeme yöntemleri içerisinde en güvenilir olan 3D uygulaması ile hem alışverişlerin harcama bölümü hem de iadesi mümkün olur. Kişilerin şahsi olarak alışverişlerinde kullandıkları banka hesaplarındaki ödeme metotları ile aynı işleyişe sahip bir uygulamadır.

 

Trendyol cüzdanım kapsamında yer alan alışverişlerin iadesinde de banka hesaplarında yapılan adımlar takip edilir. Bu kapsamında kişiler Trendyol para iadesi talebini, bu uygulama üzerinden belirttikten sonra bakiyelerine istenilen aynı tutar, tekrardan firma tarafından yatırılır. Bu işlem ortalama olarak 10 dk içerisinde gerçekleştirilir.