Spor

Trabzonspor'da tek hedef 3 puan

Türkiye Kupası’nda finale çıkarak kupa hedefine çok yaklaşan Trabzonspor, ligdeki üçüncülük hedefinin önündeki son üç engelin ilkinde İstanbulspor’u ağırlayacak.

Abone Ol

Süper Lig’deki hedefini sezonu 3. sırada noktamalak olarak belirleyen Karadeniz temsilcisi, 36. hafta maçında saat 19.00’da ligden düşmesi haftalar önce kesinleşen İstanbulspor’u konuk edecek. Papara Park’ta oynanacak mücadeleyi hakem Emre Kargın yönetecek.

Geride bıraktığımız 35 haftada 18 galibiyet, 4 beraberlik ve 13 yenilgi yaşayan Abdullah Avcı’nın öğrencileri, rakip ağlara 61 gol bırakırken kalesindeki ise 48 gole ise engel olamadı. 36. hafta öncesinde 58 puanla en yakın rakibi Başakşehir’in 3 puan önünde üçüncü basamakta bulunan bordo-mavili ekip, ligden düşen rakibi karşısında sürpriz yaşamak istemiyor.

4 eksik var

Sezonu kapatan Hüseyin Türkmen, Samsunspor maçında sakatlanan Trezeguet ve cezalı oyuncular Enis Destan ve Berat Özdemir İstanbulspor karşısında forma giyemeyecek.

İstanbulspor ile 29. randevu

İki takım bugüne dek 28 müsabakada birbirlerine rakip oldu. Bu maçların 14’ünü Trabzonspor, 7’sini İstanbulspor kazanırken 7 karşılaşma ise eşitlikle sonuçlandı.