Ekonomi

TOKİ'nin yüzde 25 indirim kampanyası başlıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), peşin ödemelerde yüzde 25 indirim kampanyasını 23 Eylül - 18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirecek. Bu kampanya, TOKİ'den edinilen ve ödemeleri devam eden konut ve iş yerlerini kapsıyor.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "TOKİ güvencesiyle konut ve iş yeri sahibi olan vatandaşlarımızın talepleri üzerine ödeme süreci devam edenler için yüzde 25 indirim imkanı sunacağız. Ayrıca, borcunun en az yüzde 25’ini kapatmak isteyenler de aynı oranda indirim alabilecek. Hayırlı olsun," dedi.

Kampanya, Temmuz 2023 öncesi satılan konut ve iş yerlerini kapsıyor. Peşin borç kapatılması halinde, 2023 yılı Haziran ayı sonuna kadar satılan konut sahipleri kampanyadan yararlanabilir. Geri ödeme taksitleri Haziran 2023'te başlayanlar ve kalan taksit sayısı 12 aydan fazla olanlar da başvuruda bulunabilir.

Borçlarının tamamını kapatamayacak alıcılar, kalan borç bakiyesinin yüzde 25 ya da daha fazlasını ödemek isterlerse yine yüzde 25 indirimden faydalanabilecekler.

Başvurular, 23 Eylül - 18 Ekim 2024 tarihleri arasında satış işlemlerinin gerçekleştirildiği bankalar vasıtasıyla yapılacak ve vatandaşlar gerekli tutarı bankalardan öğrenebilecek.

Başvuru koşulları arasında, borç kapanışının yapıldığı ay için taksit ödemelerinin gerçekleştirilmesi ve geriye dönük taksit ile emlak vergisi borcunun olmaması yer alıyor. Kat mülkiyeti oluşmuş projelerde yaşayanların, başvuruda bulunmadan önce "borcu yoktur" belgesi ve emlak beyan değerini gösterir belgeyi yanlarında götürmeleri gerekiyor. Kredi kullanmak isteyenler, Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzaladıkları bankalardan destek alabilirler.

Belirlenen tarihler dışında yapılan borç kapatma ve kısmi ödemelerde yüzde 25 indirimden yararlanılamayacak. Kampanyadan yaklaşık 162 bin konut ve iş yeri sahibinin faydalanması bekleniyor.