Gündem

Tokat ve Manisa’da “ByLock” operasyonu: 22 gözaltı

Abone Ol

Yurt genelinde, 15 Temmuz 2016’da hain işgal girişimini düzenleyen Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik yürütülen operasyonlar kararlılıkla sürüyor. Tokat ve Manisa’da FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonlarda, örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı öne sürülen 22 şüpheli gözaltına alındı.

Tokat’ta 10 ByLock’cu gözaltında

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, il merkezi ile Turhal, Pazar ve Zile ilçelerinde örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları gerekçesiyle üniversite öğrencisi ve özel sektör çalışanlarından oluşan 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince eş zamanlı düzenlenen operasyonda şüpheliler gözaltına alındı.

Manisa’daki eş zamanlı operasyonda 12 gözaltı

Manisa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmaya ilişkin, örgütün şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandıkları öne sürülen 11 şüpheli hakında gözaltı kararı verildi. İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, belirlenen adreslere düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 11 zanlıyı gözaltına aldı.

Firari bir şüpheli daha yakalandı

Öte yandan daha önce ByLock kullandığı tespit edilen ve firari olan bir kişi, uygulama noktasında kimlik kontrolü sırasında yakalandı.

Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.