Dünya

TikTok yine davalık oldu! ABD'nin 14 eyaletinde başsavcılar dava açtı!

ABD'de 14 eyaletin başsavcısı, TikTok'u gençler arasında ruh sağlığı krizine yol açmakla suçlayarak dava açtı.

Abone Ol

Dava, platformun bağımlılık yaratan özellikleri kullanarak çocukları hedef aldığını ve uzun süreli kullanımın güvenliği konusunda kamuoyunu yanılttığını öne sürüyor.

TikTok, davayı "hayal kırıklığı yaratan" bir adım olarak nitelendirdi ve iddiaların "yanıltıcı" olduğunu savundu.

New York'ta açılan davada, TikTok'un milyonlarca Amerikalı çocuk ve gencin ruh sağlığı üzerinde yıkıcı etkiler yarattığı öne sürüldü. Dava, özellikle uygulamanın gençler arasında "bağımlılık" yaptığı ve yanlış bir şekilde "güvenli" olarak tanıtıldığını iddia ediyor.

New York Başsavcısı Letitia James, TikTok'un, gençlerin tehlikeli meydan okumalara katılmasına neden olduğunu ve depresyon, kaygı gibi duygusal sorunları artırdığını belirtti. Ayrıca bir çocuğun TikTok'taki "subway surfing" videolarını izledikten sonra hayatını kaybettiğini örnek gösterdi.

TikTok'un Savunması

TikTok, gençleri koruma konusundaki çalışmalarından gurur duyduğunu belirterek, iddialara katılmadığını açıkladı. Şirket, platformda kullanılan bazı özelliklerin etkisiz olduğu iddiasının doğru olmadığını ifade etti.

Bu dava, TikTok'a yönelik devam eden diğer hukuki sorunların bir parçası olarak görülüyor. Platform, daha önce de çocuk güvenliği ve gizlilik yasalarını ihlal ettiği gerekçesiyle eleştirilmişti.