Gündem

“TİKA’yı AFAD’ı kapatan” adaylar görsün!

Abone Ol

FETÖ’nün menfaatlerine dokunduğu için ‘savaş‘ açtığı TİKA ve AFAD, sınır içinde ve sınır ötesinde yardımlarına devam ediyor. Ancak 24 Haziran Seçimleri öncesi CHP’nin adayı Muharrem İnce ile İyi Parti’nin adayı Merâl Akşener, terör örgütü ağzıyla konuşarak her iki yardım kuruluşunu da kapatmayı vaad ediyor.

MERAL HANIM’A CEVAP

Türkiye içindeki siyasiler yardım kurumlarının önemini idrak edemese bile TİKA’nın da AFAD’ın da kıymetini Afrinliler biliyor. Zeytin Dalı Harekâtı’yla PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin terör, baskı ve zulmünden kurtarılan Afrin’deki yaşlı kadınlar ve ihtiyar erkekler, TİKA ile AFAD’ın yardımlarını minnet ile şükran ile karşılıyor.

TİKA ve AFAD’ın yardımlarını getiren Mehmetçik’i kaskından öperek teşekkür eden Afrinliler, adeta cumhurbaşkanı adaylarına ders niteliğinde mesaj gönderiyor.

İYİ BAK BAY MUHARREM

Türk Silahlı Kuvvetleri, sadece son bir hafta içinde Afrin’de ve bölgesinde, 28 farklı yerleşim yerinde 5 bin sayısından fazla aileye ulaşarak, ‘sıcak yemek‘ ve insani yardım malzemeleri dağıttı. Genelkurmay Başkanlığı’nın paylaştığı fotoğraflar arasında yaşlı bir kadın, kendilerine yardım taşıyan kahraman Mehmetçik’i öperken görülüyor; fotoğraf vicdanı olan herkesin yüreğinde hüzünlü duygular bırakıyor.

Haber Merkezi