Ekonomi

Ticaret Bakanı Bolat, ABD'de iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, New York’ta ABD Ticaret Odası Başkanı Suzanne Clark ve birçok ülkeden iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmelerde, Türkiye'nin yatırım potansiyeli ve iki ülke arasındaki ticaretin 100 milyar dolar seviyesine çıkarılması hedefi ele alındı.

Abone Ol

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik eden Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ABD’de iş dünyası temsilcileriyle bir dizi temaslarda bulundu. Bakan Bolat, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, iki gündür Amerikalı ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen iş dünyası liderleriyle bir araya gelerek Türkiye’nin ekonomik potansiyelini anlattığını belirtti.

Bakan Bolat, özellikle ABD Ticaret Odası Başkanı Suzanne Clark ile yaptığı görüşmenin önemine değinerek, Türkiye'deki yatırım ortamı ve işbirliği fırsatlarının masaya yatırıldığını söyledi. Bolat, "Farklı alanlarda önemli işbirliklerine sahip olan Türk ve Amerikalı şirketlerin bir araya gelerek işbirliği alanlarını çeşitlendirmesinin, iki ülke ticaret hacminin yukarı yönlü ivmelenmesine yapacağı etkinin olumlu olacağına inanıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Ayrıca, Türkiye ve ABD arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolar seviyesine çıkarılması hedefinin altını çizen Bolat, bu hedefe ulaşmada şirketlerin oynayacağı kritik rolü vurguladı.