Ekonomi

THY, Sidney seferlerine başlıyor! İlk uçuş 4 Aralık'ta

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'dan Sidney'e karşılıklı uçuşların 4 Aralık'ta başlayacağını duyurdu. Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul-Sidney seferleri haftada 4 gün, Kuala Lumpur aktarmalı olarak Airbus A350-900 tipi uçakla gerçekleştirilecek.

Abone Ol

THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, yeni rotanın uçuş ağını güçlendirdiğini ve Türk Hava Yolları'nın konforuyla Avustralya'daki varlığını pekiştirdiğini vurguladı. Ayrıca, gelecekte direkt uçuş yapabilecek kapasitedeki uçak alındığında Sidney'in, Avustralya'da aktarmasız uçuş yapılan ilk destinasyon olacağını belirtti.

Sidney Eyaleti Çalışma ve Turizm Bakanı John Graham, THY'nin Sidney'e inerek Avrupalı gezginlere eyaletlerini tanıtmasından duyduğu heyecanı dile getirerek, NSW Hükümeti'nin bu hizmetin güvence altına alınması için yoğun işbirliği yaptığını ifade etti.

Sidney Havalimanı CEO'su Scott Charlton, THY'nin direkt uçuşunun Avrupa seyahatleri için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Charlton, Aralık ayında yolcuların Türk Hava Yolları'nın Sidney-İstanbul seferini Kuala Lumpur üzerinden deneyimleyebileceklerini vurguladı ve bu duyurunun Sidney ve NSW ekonomileri için büyük önem taşıdığını belirterek, Türk Hava Yolları'nın ilk uçuşunu ve gelecekteki hizmetlerini sabırsızlıkla beklediklerini ifade etti.