Teröre karşı kucaklaşma

Abone Ol

Terörün dini imanı olmaz. Terörü besleyenler ve ona dolaylı ya da açıktan destek verenler dünyayı yaşanmaz hale getirmeye başladı. Son olarak Barcelona’da bir aracın kalabalığın arasına dalması sonucu 14 kişinin ölmesi ve en az 100 kişinin yaralanması olayı teröre karşı topyekûn mücadele etmenin ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu.

Hemen her saldırıda olduğu gibi bu saldırının sonrasında da İslam’a karşı faaliyetlerin güçlenmesine sebep verecek hareketler başlıyor. Ne yazık ki yine terör saldırısının düzenlendiği La Rambla caddesinde İslam karşıtı gösteri yapmak isteyen faşist grup gerilime yol açtı.

Aşırı sağcı Falange partisinin üyelerinin çağrısıyla caddede toplanan  20 kişilik gruba, sol görüşlü örgütlerin temsilcileri ve vatandaşlar  tepki gösterdi. İki grup arasında çıkan arbedede birkaç kişi yaralandı.

Müslüman terörist olmaz. Ancak, Müslüman maskesi altında terör üretenlerin amacının Müslümanları terörist gösterme çabasından başka bir şey değildir. Dünya artık bunu görmelidir.

Evet, dünya 5’ten büyüktür. Dünyanın huzur ve güvenliği için teröre karşı ortak bir yol haritasının çizilmesi ve bu yönde ortak mücadele edilmesi zorunludur.

Terör unsurlarını destekleyen silah tüccarlarının üzerine spotları çevirme zamanı gelmedi mi? Daha çok kazanmak adına terör örgütlerini kurup besleyen beyni hasta ama parası çok olanların oyunlarını görme zamanı gelmedi mi?

Parasal gücü olmayan hiçbir örgüt zaten yaşayamaz. Bu terör örgütlerinin beslendiği kaynakları kesme zamanı gelmedi mi? Hala sivrisineklerle mi uğraşacağız?

İyi şeyler olmuyor mu? Elbette oluyor ve biz o iyi şeyleri de yazarak örnek olmalıyız.

İşte bir tanesi “Kucaklaşma eylemi”…

La Rambla’nın bir diğer köşesinde Kanarya Adaları asıllı iki genç  “kucaklaşma” eylemi yaptı.

“Dayanışma kucaklaşması. Nefret ve korkuya karşı sevgiyle mücadele et”  yazılı döviz tutan iki genç, terörizme karşı dayanışma için yanlarına gelen genç,  yaşlı, kadın, erkek herkesle tek tek kucaklaştı.

Fikirlerimiz ayrı olabilir. Ancak insan olarak aynı Allah’ın kullarıyız. İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav) kan davalarını dahi kaldırmışken, Müslüman terörist olur mu? Asla olmaz. Peki Müslüman adına terör üretenlerin perde arkasındaki amacının üstüne niye gitmiyoruz? Onları niye ortaya çıkaramıyoruz?

‘Kucaklaşma” eylemi bence yayıldıkça senaryoyu yazanlar oyuncu bulamayacaklar.

Selam ve dua ile…