Gündem

Terör örgütü PKK, TUSAŞ'a yapılan alçak saldırıyı üstlendi

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ tesisine düzenlenen silahlı saldırıyı, terör örgütü PKK üstlendi.

Abone Ol

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde TUSAŞ tesisine düzenlenen silahlı saldırıyı, terör örgütü PKK üstlendi.

ALÇAK SALDIRIYLA İLGİLİ ALÇAK AÇIKLAMA
PKK'nın, terör örgütüne yakın bir sitede yer verilen açıklamasında saldırının "Apocu fedai ruhla gerçekleştiğinin" belirtilmesi dikkati çekti. Alçak saldırıyı üstlenen PKK, 5 şehidin olduğu olayla ilgili "Sivillerin hedef alınmadığı" propagandasını yaptı ve "Zorunlu olarak bir kişi yaşamını yitirdi" denildi. 

TERÖRİSTLER HEM PKK'LI HEM HDP'Lİ
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının faillerinin PKK'lı teröristler Rojger kod adlı Ali Örek ve Mine Sevjin Alçiçek olduğunu açıkladı. Alçiçek'in 2014-2015'te HDP'nin Hakkari Merkez İlçe Eş Başkanlığı yaptığı ortaya çıktı. Örek'in de sosyal medyada HDP paylaşımları bulunuyor. 

HAİN SALDIRIDA 5 KİŞİ ŞEHİT OLDU
23 Ekim'de TUSAŞ'ın Kahramankazan'daki yerleşkesine iki terörist tarafından gerçekleştirilen saldırıda 5 kişi şehit olmuştu. Saldırı şöyle gerçekleşti:

Biri kadın 2 terörist Kahramankazan'da bir ticari taksiye bindi. Sürücüyü öldürüp arka koltuğa koyan teröristler, gasp ettikleri taksiyle saat 15.26'da TUSAŞ kampüsüne geldi. 2 terörist araçtan iner inmez uzun namlulu silahlarla vardiya çıkışındaki personele ateş açtı.

Kadın terörist, nizamiyede kendini patlattı, erkek terörist ise yan binaya girdi. Üst kata çıkan terörist ateş açarak odaları dolaştıktan sonra koridordu kendini patlattı. Saldırıda taksi şoförü Murat Arslan'ın yanı sıra TUSAŞ'ta görevli Zahide Güçlü, Cengiz Coşkun, Hasan Hüseyin Canbaz ve Atakan Şahin Erdoğan şehit oldu.

TSK'DAN OPERASYON: 120 HEDEF VURULDU, 59 TERÖRİST ETKİSİZ
Türk Silahlı Kuvvetleri, TUSAŞ'ı hedef alan saldırının ardından Irak ve Suriye'deki terör hedeflerini gece baskınlarıyla vurdu. İki gündür devam eden harekatlarda 120 terör hedefi imha edildi, 59 terörist etkisiz hale getirildi.