Güncel

Terme Çayı'nın yatağı 30 metre genişletiliyor

Samsun'un Terme ve Salıpazarı ilçelerinde şiddetli yağış sonrası hayatı olumsuz etkileyen sel ve taşkınların önüne geçilmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında Terme Çayı'nın yatağı genişletiliyor.

Abone Ol

Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü, Terme Çayı Islah Projesi kapsamında çayın yatağını 50 metreden 80 metreye genişletiyor. Bu yıl başlayan ve 2025 sonunda tamamlanması planlanan çalışmaları inceleyen DSİ 7. Bölge Müdürü Köksal Buğra Çelik, projede yaklaşık bir kilometrelik ıslah çalışmasının sürdüğünü belirtti.

Çelik, "Terme'nin taşkın kontrolü için çalışıyoruz. Dört sıra DSM kolon ve bir sıra fore kazıklarla birlikte bir çelik yaya köprüsü ve bir taşıt köprüsü yapıyoruz. Şu an yüzde 47 seviyesindeyiz," dedi. Çalışmanın 2025'te tamamlanması hedefleniyor.

Çelik, Terme ve Salıpazarı'nın taşkın kontrolüne yönelik projelerin yanı sıra Köybucağı depolama inşaatı ve Salıpazarı Barajı'nın inşaatının da devam ettiğini vurguladı. "Bollas ve Çölen barajlarının projelerini yapıyoruz. Seneye tamamlayıp yatırım programına alacağız. Hepsi tamamlandığında, Terme ve Salıpazarı'nda beklenen taşkın kontrolü sağlanacak," şeklinde konuştu.

Çay yatağının 30 metre genişletildiğini, su taşıma kapasitesinin yüzde 35 artırıldığını ifade eden Çelik, "Daha önce su geçişlerinde beton duvarlar devriliyordu, ancak yeni düzenlemelerle stabilite sağlanacak," dedi.

Çelik, projelerin tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların rahat bir nefes alacağını sözlerine ekledi.