Gündem

Tekirdağ trafiğine nefes: Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Kapaklı Köprülü Kavşağı ve yeni yolların açılışını yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tekirdağ’da düzenlenen açılış töreninde Kapaklı Köprülü Kavşağı, Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı Yolları’nı hizmete sundu. Yeni projeler, trafik yükünü hafifleterek zamandan ve akaryakıttan tasarruf sağlayacak.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Tekirdağ’da düzenlenen toplu açılış töreninde, Kapaklı Köprülü Kavşağı, Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı Yolları projelerinin detaylarını paylaştı. Bu projelerin, Tekirdağ'ın ulaşım altyapısını güçlendirerek, trafiği büyük ölçüde rahatlatacağı ve ticaret faaliyetlerine katkıda bulunacağı vurgulandı.

Kapaklı Köprülü Kavşağı

Uraloğlu, Kapaklı Köprülü Kavşağı'nın, Çerkezköy-Saray Yolu üzerindeki Kapaklı ilçesini Tekirdağ’a, otoyola ve çevredeki yollara yüksek standartlarla bağladığını belirtti. Uraloğlu, "“Ana gövdesi bin 71 metre uzunluğunda olan kavşağımızın 234 metresini ard germeli köprü ile geçtik. Proje kapsamında ayrıca, bin 200 metrelik kavşak kollarını da inşa ettik. Kavşağımız ile birçok yolun kesişim noktasında bulunan Kapaklı ilçesinin Tekirdağ’a, otoyola ve çevredeki yollara yüksek standartlı bağlantısını sağladık. Projenin tamamlanmasıyla; 1. Cadde, Mithatpaşa Caddesi, Gaziosmanpaşa Caddesi, Çerkezköy, Kapaklı ve Saray arasında kesintisiz karayolu ulaşımını tesis ettik. Ağır taşıt trafiğinin yoğun olduğu ve her gün 34 binden fazla aracın geçiş yaptığı D-567 Saray-Çerkezköy Devlet Yolu üzerindeki trafik yükünü rahatlattık. Güzergâh üzerinde trafik, can ve mal güvenliğini de arttırdık. Kapaklı Köprülü Kavşağımızın inşa edilmesiyle zamandan 279 milyon lira, akaryakıttan 3.7 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 282.7 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 272 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Hayrabolu Çevre Yolu

Hayrabolu Çevre Yolu projesi, 9 kilometre uzunluğunda ve BSK kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa edildi. Proje kapsamında 341 metre uzunluğunda 4 adet köprü yer alıyor. Uraloğlu, bu yol ile ilçe merkezindeki ağır vasıta ve transit trafiğin çevre yoluna aktarılması sayesinde şehir geçişinin yalnızca 5 dakikaya indirildiğini vurguladı. Böylece, yıllık 67.3 milyon TL tasarruf edilmesi ve 262 ton karbon emisyonunun azaltılması hedefleniyor.

Barbaros Limanı Bağlantı Yolu

Barbaros Limanı için inşa edilen 6,5 kilometre uzunluğundaki bağlantı yolu, limandan Tekirdağ-Malkara Devlet Yolu’na ulaşımı 3 dakikaya düşürdü. Uraloğlu, bu projeyle birlikte yıllık 35.2 milyon TL tasarruf sağlanacağını ve 665 ton karbon emisyonunun azaltılacağını belirtti. Uraloğlu ayrıca, "BSK kaplamalı bölünmüş yol standardında inşa ettiğimiz 9 kilometre uzunluğundaki Çevre Yolumuz kapsamında 341 metre uzunluğunda 4 adet köprü de yer alıyor. Projemiz ile ilçe merkezinden geçen ağır vasıta ve transit trafiğin çevre yoluna aktarılmasıyla hem bölge halkı hem de transit trafik için büyük kolaylıklar sağladık. İlçe merkezindeki trafik yoğunluğu rahatlattık; hızlı, güvenli ve konforlu ulaşım sağladık. Bölünmüş yol konforuyla ulaşım imkânı sağlayan yolumuz sayesinde; Hayrabolu şehir geçişini sadece 5 dakikaya indirdik. Böylece çevre yolumuz ile zamandan 63,7 milyon lira, akaryakıttan 3,6 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 67,3 milyon lira tasarruf edeceğiz. Çevreye zarar veren araçların karbon emisyonunu da 262 ton azaltarak doğanın korunmasına katkı sağlayacağız.” şeklinde konuştu.

Genel Yatırımlar ve Hedefler

Bakan Uraloğlu, son 22 yılda Tekirdağ’ın ulaşım ve iletişim altyapısına toplamda 75 milyar 689 milyon TL yatırım yapıldığını açıkladı. 2022 yılında bölünmüş yol uzunluğunun 86 kilometreden 409 kilometreye çıkarıldığını ve bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunun 586 kilometreye ulaştığını belirtti. Uraloğlu, " Tekirdağ’ı; İstanbul’a, Çanakkale’ye, Kırklareli’ye ve Edirne’ye bölünmüş yollarla bağladık. Bugün bir araya geldiğimiz Kapaklı Köprülü Kavşağımızla birlikte Hayrabolu Çevre Yolu ve Barbaros Limanı Bağlantı Yollarımızın açılışını gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi. 

Son olarak, Tekirdağ’ın, Türkiye Yüzyılı Vizyonu çerçevesinde ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda projeler hayata geçirilmeye devam edileceği ifade edildi.