Gündem

Tek adamlık masalına kendi de inanmamış!

Abone Ol

2010 referandumunda oy kullanamayan, Mersin’i Güneydoğu’ya dahil eden, yürüyen merdivene ters binen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan referandumuna giderken uzun süre unutulmayacak bir gafa daha imza attı. CHP lideri, “Anayasa değişikliği teklifini okumamış, okusa o da ‘Evet’ der” diyen AK Partili vekilleri haklı çıkaran cinsten açıklamalar yaptı.

Bir radyo programına konuk olan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni bilmediğini ayan beyan ilan etti. Kemal Kılıçdaroğlu başbakanlık makamının ortadan kaldırılıp, yürütmenin tek başlı olacağı Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nde başbakan ve cumhurbaşkanının ayrı partilerden seçileceğini iddia ettiği şu sözlerle alay konusu oldu:

“Düşünün yeni modeli kurduk. Halk seçti cumhurbaşkanını. Başbakan da başkası oldu. Cumhurbaşkanı başka bir partinin genel başkanı, başbakan da başka bir partinin genel başkanı. Asıl kavga o zaman çıkacak, asıl onu düşünmemiz lazım. Cumhurbaşkanı tarafsız olursa, başbakan ona saygı göstererek onun uyarılarını dikkate alır. Ama cumhurbaşkanı taraf olursa, cumhurbaşkanı başka bir partiden, başbakan başka bir partiden olduğu için asıl kavga o zaman çıkar. Niye bunu söylemiyorlar millete?”

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne ilişkin akla ziyan sözleri vatandaşların “Biri Kılıçdaroğlu’na sistemi öğretsin” şeklinde tepki vermesine neden oldu. Diğer yandan Kılıçdaroğlu, FETÖ-PKK ile birlikte dile getirdiği “Tek adamlık” iddialarını da kendi ağzıyla yalanladı. Ayrıca CHP liderinin Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne ilişkin olarak ortaya attığı “Rejim değişiyor, diktatörlük geliyor, Türkiye bölünecek, Meclis kapatılacak, laiklik elden gidecek, yargı kontrol altına girecek” gibi pes dedirten iddialarını neye dayandırdığı bu gaftan sonra merak konusu oldu. Acaba kurmayları Kılıçdaroğlu’na AK Parti ve MHP’nin teklifi diye hangi metni okuttu. Hatırlanacağı üzere Başbakan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’na yeni sistemi öğretmek için defalarca meydandan açıklamalar yapmak zorunda kalmıştı…