Gündem

TBMM'nin yeni dönemdeki en önemli başlığı ekonomi olacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim'de yeni yasama dönemine başlıyor. Gündemin en önemli başlığı ekonomi olacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaparken 2025 yılı bütçe görüşmeleri de ekim ayında başlayacak.

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 1 Ekim'de yeni yasama dönemi için çalışmalarına başlıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, 30 Eylül'de yapacağı değerlendirme toplantısında yeni döneme ilişkin önemli mesajlar verecek. 1 Ekim Salı günü ise açılış oturumu Meclis Genel Kurulu'nda gerçekleştirilecek ve tüm milletvekilleri oturumda hazır bulunacak.

Yeni dönemde Meclis'in ilk mesai konusu ekonomi olacak. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim'de Plan ve Bütçe Komisyonu'nda milletvekillerine bir sunum yapacak. Karahan’ın sunumunda, küresel ekonomik gelişmelerin yanı sıra Türkiye’nin enflasyon durumu ve para politikası konularında kapsamlı değerlendirmelerde bulunması bekleniyor.

Bütçe Görüşmeleri Ekim Ayında Başlayacak

Ekonomi alanındaki ikinci önemli başlık ise 2025 yılı bütçe görüşmeleri olacak. 2025 yılı bütçe teklifi, ekim ayında Meclis’e sunulacak ve bütçe üzerinde ilk değerlendirmeler Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapılacak. Ardından, kasım ayı itibariyle Meclis Genel Kurulu’nda başlayacak görüşmeler yıl sonuna kadar tamamlanacak.