Gündem

TBMM'nin gündeminde bu hafta 9. Yargı Paketi var

TBMM Genel Kurulu, tüketicinin korunmasına dair kanun teklifi ile 9. Yargı Paketi’ni ele alacak; Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin uzatılması da gündemde.

Abone Ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) bu hafta, önemli yasal düzenlemeleri gündemine alıyor. 15 Ekim Salı günü başlayacak olan haftalık çalışma kapsamında, tüketicinin korunması ve 9. Yargı Paketi ele alınacak. Ayrıca, Lübnan'daki Türk askerinin görev süresinin uzatılmasına dair tezkerenin görüşülmesi bekleniyor.

Tüketiciyi Koruma ve Yenilikler

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'a ek olarak sunulan kanun teklifi, kredi verenler ile tüketiciler arasındaki sözleşmelerin elektronik cihazlar üzerinden yapılmasını sağlıyor. Doğrudan satış sisteminde hak ve yükümlülükler netleştirilirken, uzlaşma müessesesi haksız ticari uygulamalara genişletiliyor.

9. Yargı Paketi ile Değişiklikler

TBMM'de görüşülecek 9. Yargı Paketi'nde, Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı’nda soru sayısının 120'ye çıkarılması, Hakim ve Savcı Yardımcılığı Mülakatı'na çağrılacak aday sayısının artırılması gibi düzenlemeler bulunuyor. Arabuluculuk siciline yazılı sınavsız kayıt olma hakkı da 20 yıllık kıdem şartıyla sağlanacak.

Meclis Komisyonlarının Gündemi

Plan ve Bütçe Komisyonu, Savunma Sanayii Destekleme Fonu’na yönelik düzenlemeleri ele alacak. Ayrıca, yeni vergi düzenlemeleri kapsamında dronlar, kol saatleri ve uçan oyuncaklar gibi ürünlerden ÖTV alınması planlanıyor. Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu, güvenlik raporları için MİT ve Emniyet yetkililerini dinleyecek.

Bu haftaki çalışmalar, TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin grup toplantıları ile devam edecek ve AK Parti'nin yeni kanun teklifleri hazırlıklarının sonuçlanması bekleniyor.