Gündem

TBMM, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın katılacağı olağanüstü toplantıya hazırlanıyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın TBMM Genel Kuruluna hitap edeceği 15 Ağustos'taki olağanüstü toplantı dolayısıyla Meclis'teki güvenlik önlemleri artırılacak, toplantıya İsrail'in Gazze'deki saldırılarında yaralanan ve Türkiye'de tedavi görenler de davet edilecek.

Abone Ol

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un, Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın ziyareti nedeniyle yaptığı olağanüstü toplantı çağrısıyla Meclis Genel Kurulu 15 Ağustos'ta toplanacak. Kurtulmuş, toplantıyı yönetecek ve açılış konuşmasını yaparak Abbas'a söz verecek. Abbas, Genel Kurulda milletvekillerine İsrail'in Gazze'deki saldırılarını aktaracak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Abbas'ın konuşmasını dinleyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan da toplantıya katılarak Abbas'ın konuşmasını dinleyecek. Toplantı, Abbas'ın konuşmasının ardından sona erecek.

Türkiye'de tedavi gören Filistinliler de yer alacak

Olağanüstü toplantı için Meclis çevresinde ve yerleşkesinde güvenlik önlemleri artırılacak, davetliler dışında ziyaretçi kabul edilmeyecek. Siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler, yabancı misyon temsilcileri ve gazetecilerin yanı sıra, Gazze'deki saldırılarda yaralanan ve Türkiye'de tedavi gören Filistinliler de davet edilecek.

Ayrıca, Meclis'te, İran'ın başkenti Tahran'da suikasta uğrayan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Türkiye'deki ziyaretlerinden fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açılacak. Sergide, Filistin'le ilgili Osmanlı arşiv belgeleri ve TBMM'nin Filistin deklerin de yer alacak.