Gündem

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu toplanıyor: Gündem Instagram

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Instagram'a erişim engeli konusundaki müzakerelerin sürdüğünü ve dijital ağ sağlayıcılarının Türkiye'nin hukukuna uygun davranmalarını beklediklerini belirtti. Yayman, dijital diplomasinin önemine ve çifte standart uygulamalarına karşı olduklarını vurguladı.

Abone Ol

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, dijital ağ sağlayıcılarının Türkiye’nin hukukuna, kurallarına ve kamu düzenine uygun davranmasını istediklerini belirtti. Yayman, sansüre karşı olduklarını ancak dijital ağ sağlayıcılarının sorumluluklarını yerine getirmelerini beklediklerini ifade ederek, Instagram’a erişim engeli konusunda müzakerelerin sürdüğünü söyledi.

Dijital Mecralar Komisyonu Toplanıyor

Komisyon, Instagram'ın erişim engeli konusunu görüşmek üzere toplanacak. Yayman, "Instagram'ın ve Meta'nın Türkiye'deki kurallara uyması durumunda sorunun daha kolay çözüleceğine inanıyoruz" dedi. Ayrıca, Meta yetkilileri ile yapılan görüşmelerde temsilcilik açılması taleplerinin olumlu karşılandığını ve Türkiye’nin taleplerine uygun davranmaları gerektiğini vurguladı.

Dijital Diplomasinin Önemi

Yayman, dijital diplomasinin önemine değinerek, müzakerelerin tarafların bir adım geri atmasını gerektirdiğini belirtti. "Instagram'ın ve Meta'nın Türkiye'nin taleplerine uyması durumunda bu sorunun daha kolay çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

Çifte Standart Sorunu

Yayman, dijital ağlarda çifte standart uygulamalarına karşı olduklarını ve bu konuda taleplerinin devam ettiğini belirtti. "Dijital ağlar, herkesin kendini özgürce ifade edeceği yerlerdir. Ancak, terör örgütleri ve cinsel içerikli paylaşımlar gibi konularda sorumluluk alınmalı" dedi.

Müzakerelerin Devamı

Yayman, TBMM Dijital Mecralar Komisyonunun haftalık toplantılarında dijital ağ sağlayıcılarını dinlemeye devam edeceklerini ve Meta yetkililerinin de tekrar davet edilebileceğini belirtti. "Dijital müzakerenin en önemli şartının bu görüşmeler olduğuna inanıyoruz" dedi.