Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Teröristler hedefine asla ulaşamayacak, başaramayacaklar

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul'da düzenlenen Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı SAHA EXPO’da yaptığı konuşmada; saldırıların Türkiye'nin milli hedeflerinden uzaklaşmasını amaçladığını belirterek, kararlılığın hiçbir zaman azalmayacağını vurguladı.

Abone Ol

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, SAHA EXPO Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda, Türkiye’nin milli savunma sanayiine yönelik saldırıların ülkenin hedeflerinden uzaklaştırmayı amaçladığını belirtti. Kurtulmuş, Türkiye’nin kararlılığını vurgularken Bakan Güler, terörle mücadeleye hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

İstanbul'da düzenlenen SAHA EXPO Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda konuşan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayisini hedef alan terör saldırılarına değinerek, saldırının iki ana amacının olduğunu belirtti. Kurtulmuş, “Birincisi, gelişen büyük Türkiye’nin milli savunma sanayiine darbe vurmak, ikincisi ise terör üzerinden Türkiye’yi milli hedeflerinden uzaklaştırmaktır. Ancak asla başarıya ulaşamayacaklar," dedi. Yaralıları ziyaret ettiğini ifade eden Kurtulmuş, hasta yatağındaki yaralıların dahi yılgınlık göstermediğini, aksine daha fazla çalışmaya yönelik azim sergilediklerini aktardı.

"Türkiye, Hiçbir Tehdide Boyun Eğmeyecek"

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ise TUSAŞ’a yönelik saldırının, terör örgütlerinin yerli ve milli savunma sanayisinden rahatsız olduğunu gösterdiğini söyledi. Güler, “Türkiye hiçbir tehdide boyun eğmeyecek. Operasyonlarımız, eli kanlı teröristlerin bu coğrafyada yok olması için artarak devam edecek," ifadelerini kullandı. Bakan Güler ayrıca, terörle mücadelede halkın huzur ve güvenliğini korumaya yönelik kararlılıklarını dile getirdi.

SAHA EXPO, Savunma Sanayiinde Güçlü Bir Bağ Kuruyor

SAHA EXPO’nun bölgesel ve uluslararası işbirliklerini güçlendirdiğini belirten Güler, organizasyonun savunma sanayisinin bağımsızlık ve gücünü sergilediğini vurguladı. Etkinlik boyunca askeri ve mali işbirliği anlaşmalarının da imzalandığını ekleyen Güler, “Bu tür fuarlar, Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda çok değerli bir zemin teşkil ediyor,” diye konuştu.