Dünya

Tavuk-patates yedi saniyeler içinde hayatını kaybetti!

Exeter Üniversitesi'nde okuyan 18 yaşındaki bir genç, aldığı notları kutlamak için annesiyle çıktığı bir akşam yemeğinde aniden hayatın kaybetti.

Abone Ol

Lily ve 56 yaşındaki annesi Aicha, Haziran ayında Fas'ın Rabat kentinde bir haftalık tatillerinin sonuna geliyorlardı ve son gecelerinde dışarıda akşam yemeği yemeye karar verdiler. Lily King, üniversitedeki ilk yılında aldığı yüksek notları kutlamak için tatile gitmişti ancak tavuk ve patates kızartması yedikten sonra kendini kötü hissetmeye başladı.

Amme - kız daha önce yakındaki restoranda yemek yemişti ve Lily'nin alerjisi olan hiçbir yemeğin kendisine servis edilmeyeceğinden eminlerdi. Aslen Faslı olan ve Arapça konuşan Aicha, görevli personele kızının alerjilerini açıkça anlattı.

Süt ürünleri, balık, kabuklu deniz ürünleri, susam ve fındık içeren hiçbir şeyi pişirmekten kaçınmaları gerektiğini açıkça söyledi. Lily'nin 73 yaşındaki babası Michael King, eşinin kızlarının "ne yiyip ne yiyemeyeceği" konusunda çok net olduğunu belirtti.
Ancak her ebeveynin korkulu rüyası olan olayda, yemek servisi yapıldıktan birkaç dakika sonra genç kız nefes almakta zorluk çekmeye başladı.

Babasının söylediğine göre Lily, kusmak için dışarı koştu ve yanında taşıdığı epi-pen'i kullanmaya çalıştı. Ancak panik hakimken, restoran çalışanları hesabı ödemeden annesinin dışarı çıkmasına izin vermedi ve böylece en kritik saniyelerde anne müdahale edememişti.
Baba, "Restorandan ayrılmasını birkaç dakika geciktirdiler, bu da Lily'nin hayatını kurtarabilirdi" dedi. Aicha, Lily için yağsız ızgara tavuk ve patates kızartmasından oluşan basit bir yemek istediğini gözyaşları içinde anlattı.

Garsonun tavuk, sebze, patates kızartması ve yanında sos içeren bir yemek getirdiği bildirildi. Anne Aicha, restoranın loş ışığında sebzelerin karidese benzediğini ve bu nedenle garsona hemen yemeği kaldırmasını söylediğini söyledi.

"Garsona üç kez Arapça 'Lütfen dikkatli olun, kendisi çok, çok alerjik' diye açıkladım" dedi. Ancak garson ona "karideslerin" sadece zeytinyağında pişirilmiş havuçlar olduğunu ve Lily'nin tabağında endişelenecek bir şey olmadığını söyledi.

Lily havuç yedikten birkaç dakika sonra yemeğe tepki vermeye başladı, boğazında kaşıntı şikayeti başladı ve bu şikayet kısa sürede mide bulantısına dönüştü. Lily tuvaletten geri döndüğünde nefes alamadığını iddia etti.

Aicha, Mail'e yaptığı açıklamada, "Ambulansı aramaya başladım ve dışarı çıktık, böylece nefes almaya çalışabildi. Epi Pen'i kullandık. Ama çantamı restoranın içinde bıraktım ve içinde pasaportum ve her şey vardı, onu bırakamazdım ve geri almak için içeri girdim. Restorana 'Kızım dışarıda ölüyor' dedim. Bana 'Çıkmadan önce hesabı öde' dedi" açıklamasında bulundu.
Aicha, hesabı ödemek için değerli dakikalar harcadıktan sonra, ikinci Epi-Pen'ini kullanan kızına yardım etmek için restorandan dışarı çıktığını, ancak bunun işe yaramadığını söyledi. Gözyaşları içinde, "Çığlık atıyordum, kapının dışında güvenlik görevlileri var ama kimse bana yardım etmiyor, hiçbir şey yok" dedi. Ambulansın ortalıkta görünmemesi üzerine Aicha, kızını hastaneye götürmekten başka çaresi olmadığını hissetti.

Ancak ne yazık ki oraya varması 30 dakika sürmeden Lily kalp krizi geçirmişti. Daha sonra katatonik nöbet geçirerek beyin ölümünü gerçekleştirdi ve annesinin omzunda öldü. "Bana 'Seni seviyorum, hoşça kal' dedi ve sonra vefat etti" sözlerini kullandı. Doktorlar Lily'yi üç gün boyunca yaşam destek ünitesinde tuttular, ancak beyninde hiçbir aktivite olmadığı için fişi çekmek ve ölmesine izin vermek zorunda kaldılar.

Ölümünün sebebinin ne olabileceği sorulduğunda ise restorandaki durumu anlattılar.Lily 23 Haziran'da hayatını kaybetti ve biri Fas'ta, diğeri İngiltere'de olmak üzere iki otopsi yapıldı. Cesedi daha sonra ailesine teslim edildi ve 10 Temmuz'da Beaconsfield'da toprağa verildi.