Ekonomi

Tarlada patates fiyatları dibi gördü : 5 TL'den satılıyor

Geçen yıl tarlalarda 10 liradan satılan patatesin kilosu, bu sene ürün fazlalığı nedeniyle 5 liraya düşünce üreticiler zor durumda kaldı.

Abone Ol

Aksaray'da patates üreticilerinin zorlu mesaisi başladı.

Türkiye'de patates üretiminin merkezlerinden biri olan Aksaray'da 80 bin dekarlık tarlalarda hasat dönemlerinde yaklaşık 370 bin ton patates üretiliyor.

Tarlalarda yaşanan ürün fazlalığı nedeniyle patates üreticileri zor durumda kaldı.

ÜRETİCİ ZOR DURUMDA KALDI

Geçen yıl tarladan kilosu 10 TL'ye satılan patates, bu yıl 5 TL'den satılmaya başlandı.

Güzelyurt ilçesi Selime beldesinde tarlasındaki patatesi hasat etmeye başlayan Görkem Çevik, ”Nisan ayı başında yazlık patatesi, gübreleme ve ilaçlamasını yaparak tarlayla buluşturduk. Ağustos ayıyla birlikte söküme başladık.

"FİYATLAR YÜZDE 50 DÜŞTÜ"

Bölgemizde 3,5- 4 ayda olan ürünlerimizin hasadına başladık. Bu yıl 240 dekar alanda yazlık patates ekimi yaptık ve dekarda 3-4 ton rekolte aldık. Bu yıl patates fiyatlarımız geçen yıla oranla yüzde 50 oranında düştü.

"PATATESİN FİYATI 5 LİRAYA KADAR DÜŞTÜ"

Geçen yaz mevsiminde tarladan 10 liraya çıkan patates, bu yıl ise 5 liraya kadar düştü. Yazlık patates ekiminin bol olması fiyatları yüzde 50 oranda düşürdü. Bu yıl mahşer yeri gibi ekim var.

Geçen yıl tarlada bir ara 11- 12 liraya kadar patates çıkmıştı. Patates üreticimizde geçen yıl gibi bu yıl da patates para eder diye her yere patates ekimi yaptı. Hal böyle olunca ürün bol ve fiyatlar ise düşük." diye konuştu.