Kültür Sanat

Tarık Ünlüoğlu vefatının 5. yılında anılıyor

Kurtlar Vadisi dizisinde "Testere Necmi", Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz'da "Ünal Bey" karakterlerini canlandıran usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu'nun vefatının üzerinden 5 yıl geçti.

Abone Ol

Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu'nun vefatının üzerinden 5 yıl geçti.

Asıl adı Reşat Tarık Ünlüoğlu olan sanatçı, 16 Kasım 1957'de İzmir'de dünyaya geldi. İzmir Namık Kemal Lisesi'ni bitirdikten sonra Ankara Devlet Konservatuvarı'na giren Ünlüoğlu, bir yıl opera eğitimi aldıktan sonra tiyatro bölümüne geçti. 

Ankara Devlet Tiyatrosu'nda 20 yılı aşkın bir süre görev yaptıktan sonra İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin olan sanatçı, tiyatro sahnesinin yanı sıra televizyon ve sinema dünyasında da adından sıkça söz ettirdi. "Kurtlar Vadisi" dizisinde "Testere Necmi" ve "Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz"da "Ünal Bey" gibi unutulmaz karakterlere hayat verdi. Bunun yanında, "Avrupa Avrupa", "Benim Annem Bir Melek", "Eyyvah Eyvah" serisi ve "Berlin Kaplanı" gibi birçok yapımda rol aldı.

Ünlüoğlu, oyunculuğun yanı sıra seslendirme sanatçılığı da yaptı ve kendine özgü sesiyle birçok karaktere hayat verdi. 2011 yılında katıldığı bir programda komedyen kimliğine vurgu yaparak, "Ben bir komedyen olduğumu düşünüyorum. Komedyen dramı da komediyi de oynayandır. Hangi rol verilirse onu en iyi şekilde oynamaya çalışıyorum." ifadelerini kullanmıştı.

İlk evliliğinden Zeynep adında bir kızı bulunan sanatçı, ikinci evliliğini 25 yıl birlikte olduğu Gülenay Kalkan ile 14 Şubat 2013'te yapmıştı. Ünlüoğlu, akciğer kanseri tedavisi gördüğü dönemde, 1 Ekim 2019'da hayata veda etti. Eşi Gülenay Kalkan, sanatçının vefatının ardından, "Bir yanım Tarık'la gitti. 30 yıllık bir ilişki... O bana hep 'Senin hakkını nasıl ödeyeceğim' derdi" diyerek Ünlüoğlu'nu duygusal sözlerle anmıştı.