Ramazan

Sütsüz Krep Nasıl Yapılır?

Abone Ol

Sütsüz krep yapımı için her evde kolayca bulunan malzemeleri ile kahvaltı ve ara öğünlerinde lezzetli ve şık sunumlar yapabilirsiniz. Sütsüz krep yapımı özelikle süte alerjisi olan kişilerin tercih ettiği kreplerin başında gelmektedir.

Sütsüz Krep Tarifi İçin Gereken Malzemeler Nelerdir?

Sütsüz krep tarifi için gerekli malzemeler şunlardır:

·         2 yumurta

·         ¾ su bardağı su

·         1 çay bardağı sıvı yağ

·         1 çay kaşığı tuz

Sütsüz Krep Yapılışı Nasıldır?

Sütsüz krep yapılışı öncelikle bir kabın içine yumurtaların kırılması ile başlamaktadır. Besleyiciliği, tadı ve lezzetiyle damakta tat bırakan sütsüz krep yapımı için şu adımları takip edebilirsiniz.

·         Yumurtaları kırdığınız kabın içine su ve sıvı yağı ekleyerek iyice karışımın birbirine geçmesi için sürekli olarak karıştırın.

·         Un ve tuzu da karışıma ekleyerek, malzemelerin hepsini çırpmaya davam edin.

·         Karışımı çırptıktan sonra kabın üzerini streç bir filmle kapatarak, harcın dışarı ile temasa etmesini engelleyin.

·         Streç filmle kapattığınız karışımı buzdolabında yaklaşık 10 dakika bekletin.

·         Tava özelliği yanmaz yapışmaz nitelikte olan orta boy tavayı hafifçe yağlayarak ocağın üzerine bırakın.

·         Tavayı hafifçe ısıttıktan sonra hazırladığınız krep hamuru karışımından 1 kepçe alarak tavaya dökün ve çevirerek tavada güzelce yayılmasını bekleyin. Krep hamuru akışkan kıvamda olduğu için el çabukluğuyla hızlı bir şekilde hamuru tavaya dökmeye ve yayamaya özen gösterin.

·         Krepin bir yüzü piştikten sonra diğer yüzeyini de aynı ustalıkla pişirmeye devam edin.  Tüm krep hamur karışımı bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Hazırlanan sütsüz krep hamurlarını temiz peçete üzerine alarak dinlenip hava almasını sağlayın. Kreplerin hamurlaşmaması için üzerini örtmeden hava almasını sağlamalısınız. Krepleri oda sıcaklığında bekleterek, dilerseniz meyve ya da çikolata eşliğinde tüketmeye özen gösterin.

Sütsüz Krep Yapım Aşamasında Hangi Püf Noktalarına Dikkat Edilmelidir?

Sütüz krep yapımında dikkat edilmesi gereken püf noktalar ilk olarak krebin akışkanlığını dengelemektir. Normalden oldukça az akışkan yapıya sahip olan krep hamuruna  ½  oranında su bardağı un ilave edebilirsiniz. Krepleri kendi zevkinize göre peynir, tereyağı, çikolata ve tatlı malzemelerle servis ederek lezzetini tatlı ya da tuzlu olarak damak zevkinize göre artırabilirsiniz.

·         Hamur karışımının olabildiğince cıvık olmasına dikkat edilerek gerektiğinde un takviyesi azar azar yapılmalıdır. Olduğundan daha katı olan krep hamuru tercih edilmemektedir.

·         Krep hamurunun kıvam alması için karışımı ne kadar çok çırparsanız o kadar lezzetli bir tat ve kabaran bir krep sunum avantajı yakalayabilirsiniz. Krep hamurunun buzdolabında bekletilmesi de lezzet artırıcı yöntem ve püf noktalarının başında gelmektedir.

·         Hamur dinlendikçe krepleriniz daha hızlı ve kolay bir şekilde pişer.

·         Süte alerjisi olanlar ya da laktoz problemi yaşayanlar krepleri rahatlıkla tüketebilir. Evdeki malzemelerle de hazırlayabildiğiniz kreplerden en doğru ve sağlıklı bir sonuç almak istiyorsanız krep tavasını doğru seçmelisiniz. Krep tavası ince yanmaz, yapışmaz ve demir döküm özelliği taşımalıdır. 

·         Tüm malzemeleri oda sıcaklığına getirerek ya da sıcak olarak krep yapımında kullanmak gerekir. Özellikle yumurtanın oda sıcaklığında krep hamuru için kullanılması uzman aşçı önerisidir. Krep hamurundan en etkili sonuç almanın bir diğer yolu da el blenderi kullanmaktan geçer.

·         El blenderi ile karışım malzemeleri daha homojen bir kıvam alarak daha sağlıklı bir şekilde hızlıca harmanlanmaktadır.

·         Sütsüz krep hamurunu dinlendirdikten sonra aşamalı olarak hazır bir şekilde tavaya dökmeli, krepler, el yordamı ile altlı üstlü yüzeyi kızarıncaya dek pişirilmelidir.

·         Her krep pişirildikten sonra tava yüzeyi tekrar tekrar hafif bir şekilde yağlanmalı, tüm kreplerin yanmadan sağlıklı bir şekilde pişirilmesine özen gösterilmelidir.