Gündem

Suriyeli Abdullatif’e üç kurşun!

Gaziosmanpaşa’da meydana gelen olayda, ırkçı baskılara maruz kalan Abdullatif Davvara, motosikletli maskeli şahısların rastgele ateş açması sonucu üç kurşunla vurularak yaşamını yitirdi. Aile, saldırganların henüz yakalanmadığını belirtirken, Abdullatif’in ölümü sonrası çevresinin duyarsızlığı dikkat çekti.

Abone Ol

Faşizm ‘maske’ mi taktı?

İstanbul’da uzun süredir çevresindekilerin ırkçı baskılarına maruz kalan 16 yaşındaki Suriyeli Abdullatif, cumartesi günü motosikletli ve maske takan şahısların açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti.

İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde babası ve küçük kardeşi ile birlikte hayata tutunmaya çalışan Suriyeli Abdullatif Davvara, cumartesi akşamı parkta oturduğu sırada, motosikletli ve maskeli şahısların açtığı ateş sonucunda öldü. Davvara’nın ailesi, saldırının sebebini bilmediklerini ifade ederken saldırganların maskeli olması ve kurşunların Abdullatif’e isabet etmesi, olayın “faşist saldırı” şeklinde değerlendirilmesi gerekliliğine yönelik ihtimali kuvvetlendirdi.

Katiller hâlâ yakalanamadı

Abdullatif’in amcası Mustafa Davvara, Aslında’ya konuştu. Amca Davvara, "Yeğenim ve arkadaşı berbere gittiler fakat sıra olduğu için parkta oturdular. Parkta sıralarının gelmesini bekliyorlarken aniden motosiklet geldi. Motosikletteki kişiler maskeliydi ve siyah kıyafet giyiyordu. Bu şahıslar rastgele ateş açtılar ve sıkılan 12 kurşundan üç kurşun yeğenime isabet etti. Katiller hâlâ yakalanamadı.” dedi.

Irkçı söylemler

6 Şubat depremlerinde annesi ve kız kardeşini kaybeden Abdullatif, babası ve küçük kardeşi ile beraber İstanbul’da hayata tutunmaya çalıştı. Terzilik yaparak ailesinin geçinmesine katkı sağlayan Abdullatif, her sığınmacı gibi çevresindekiler tarafından sürekli ırkçı söylemlere maruz kalıyordu. Abdullatif’in yakınları, çocuğun ölümünün ardından olay yerine gelen polis ekiplerinin sadece Suriyeli gençlerin ifadesini aldığını iddia ederken hiçbir komşunun da başsağlığı dahi dilemediğini aktardı.